Karnıkara salatası tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı kuru börülce
  • 4 dal taze soğan
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 5 adet kornişon turşu
  • Bir tutam dereotu
  • Bir tutam maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 adet limon veya nar ekşisi

Karnıkara salatası tarifi Nasıl yapılır?

Börülceleri bir akşam önceden ıslatın.

Ertesi gün sularını süzüp haşlayın.

Haşlama suyunu süzüp soğumaya bırakın.

Taze soğan, dereotu ve maydanozu ince ince kıyın.

Kırmızı biber ve kornişon turşuyu da küp küp doğrayın.

Bütün malzemeleri karıştırma kabına alın.

Üzerine zeytinyağı, tuz, limon suyu veya nar ekşisi ilave karıştırın.

Afiyet olsun…