Kaşarlı ramazan pidesi tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta beyazı
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
  • İçi için:
  • 1 kase kaşar peyniri rendesi

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

Tabanı için:

  • Galeta unu

Kaşarlı ramazan pidesi tarifi Nasıl yapılır?

Yoğurma kabına elinizle ufaladığınız kuru mayayı, şekeri, ılık sütü ve ılık suyu dökün.

Elinizle bir süre karıştırıp mayayı eritin.

10 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyin.

Ardından sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip tekrar karıştırın.

Tuzu ekledikten sonra unu da azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.

Hamur iyice toplandıktan sonra üzerini örtün ve 30 dakika mayalandırın.

Mayalanan hamuru 4 bezeye ayırın ve 15 dakika daha mayalanmasını bekleyin.

Galeta unu serpilmiş tepsiye alın elinizle açın.

Kenarlarını belirginleştirdikten sonra kaşar peyniri rendesi serpin.

Kenarlarına yumurta sarısı sürün. Diğer bezeyi de üzerine koyun.

Elinizle yavaşça açın.

Elinizle şekil verdikten sonra yumurta sarısı sürün.

Susam ve çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-16 dakika kontrollü pişirin. Sıcacık pideniz hazır.