Yapımı için malzemeler
- 1 adet küçük boy kokulu kavun
- 2 su bardağı çilek
- 1 adet muz
- 1 adet elma
- 1 adet portakal
- 3 yemek kaşığı bal
- 1 çay bardağı patlamış pirinç gevreği
Kavun salatası tarifi Nasıl yapılır?
Küçük boy kavunu sap kısmının 2 parmak altından şapka şeklinde kesin.
Kaşık yardımıyla kavunun çekirdekli kısımını çıkarın.
Portakalı soyup ufak ufak doğrayın.
Elma ve muzu soyup doğrayın.
1 bardak çileği ortadan kesin.
Bir kabın içine bütün meyveleri koyun.
3 yemek kaşığı balı meyvelerin üstüne döküp karıştırın.
Ballı meyveleri kavunun içine yerleştirin.
Kalan çileklerle tabağın kenarını süsleyin.
Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.
Leave a Reply