Kavurma soslu makarna tarifi

Yapımı için malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kase dana kavurma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik

Kavurma soslu makarna tarifi Nasıl yapılır?

Tencereye makarna suyu ve tuz ekleyin ve kaynatın.

Kaynayan suya makarnayı ekleyin ve 10-12 dakika haşlanmasını bekleyin.

Bir yandan da geniş bir tavada yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.

Ardından ezilmiş sarımsakları, kekiği ve kavurmayı ekleyin.

Makarna suyundan kavurma tavasına ekleyin.

1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı biber salçası ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Haşlanan makarnalarınızı süzün ve tavaya ekleyin.

2-3 dakika makarna ve kavurma sosunu karıştırdıktan sonra yemeğinizi tabağa alabilirsiniz.

Üzerini süslemek için taze doğranmış dereotu ve rendelenmiş tulum peyniri son derece lezzetli olacaktır. Afiyet olsun…