Önemli Bilgi : Eğer Eti geceden tuzlamayıp pişme anında ilave ederseniz et sertleşir güzel pişmez bu tarifin özelliği geceden tuzda beklemesi bu sayede inanılmaz derecede güzel pişiyor sadece deneyin ve görün.
Şimdiye kadar defalarca kavurma yaptım ama en lezzetlisi bu kavurma oldu diyebilirim,çünkü geceden tuzda dinlendiği için hiç su kullanmadan yapılıyor ve lokum gibi yumuşak ve çok lezzetli bir kavurma oluyor daha ne olsun 🙂
Kavurmu Tarifi için Malzemeler
3 kilo kırmızı et
2,5 çorba kaşığı tuz ( tuzu kendinize göre ayarlayın )
1 paket tereyağı ( İç yağı veya kuyruk yağı olsa daha iyi olur )
Et Kavurma Nasıl yapılır
Etleri bir gece önceden kuşbaşı doğrayın güzelce yıkayın fazla suyunu süzün üstüne tuzunu dökün iyice karıştırın üzerini kabatın bir gece buzdolabının alt kısmında bekletin ertesi gün öğlen vakti gibi tencereye koyun kısık ateşte pişirmeye başlayın üzerine 1 paket tereyağı koyun tencerenin kapağını kapatın yağla beraber kaynatın taki etler istediğiniz kıvama gelince tencerenin kapağını açın ve içinde 1 damla bile su kalmayana kadar kavurun bir kaba boşaltın üzerine tencerenin dibinde kalan yağını dökün.
Kavurmayı 1 haftadan uzun süre kullanacaksanız yağının mutlaka kavurmanın üzerini geçmesi gerekiyor,çok daha uzun süre kullanmak için tek kullanımlık derindondurucuda saklayabilirsiniz 🙂
Afiyet olsun
Kavurma Tarifi / En Lezzetli Kavurma Nasıl Yapılır
http://www.hayalimdekiyemekler.com/etli-yemekler/en-lezzetli-kavurma-tarifi/
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg
Evet bayramda nasil pisirsem diyodum cooook sagolun
eti biraz haslayip suyunu saldiktan sonra kopugunu suzup sonra tereyagini birazda ic yagi koyup pisirdikten sonra tuzunu eklerseniz daha lezzetli olacaktir.sizinde ellerinize saglik
biraz kuru görünüyor
nefis gozukuyor ellerinize saglik. .simdiden iyi bayramlar
zevkle izledim ama merak ettigim sey, tuz fazla olmadimi acaba??? ben eti bir gece hic bekletmedim ama mutlak denicemm. ellerinize saglik. seviliyorsunuzzz
ya bu ne kadar tuz aman Allah'ım! tansiyonlar tavan yapacak!
Cok tuzlu olmuyor mu?
Hiç su katmıyor musunuz?
'K
çok güzel harika tuzlu olması iyyi etni lazetli olur
babam ve amcam nu işin usülünü bilir
2.5 corba kaşığı tuz mu dedi. yuhhh.
İlk baştan tuz sert yapar eti
cok yemek tarifleri anlatıyorsunuz cok begeniyorum yeni abone oldunhayırlısı olsun
yemek degil, bildigin biyolojik silah
efsane bi kanal ya
çok tuzlu olmuyor mu? bir paket tereyağ çok değil mi?
Tuz eti sertleştirmezmi
3 kilomu? insaf ya! Burası Türkiye!
harika
kavurmaya tereyağı konmaz
Safiye hanim sadece ete yetecek kadar tuz atsak olurmu cok tuzdan ziyade
Neden o kadar çok tuz attınız ,çok degilmi
Ellerinize sağlık gercektn güzel pişmiş
Çok yanlış bi tarif tuzluyosanız hemen pişirmeniz lazım yoksa et gece boyu tüm suyunu salıp sertleşir.
Pişmeden et tuzlanmaz!
Komple tereyağını atınca tencereye yabancı madde attın zannettim
Kavurmayı etli yemekleri de senden ögrendim ablacım iyiki varsın
Tarifi dun yaptim inanilmaz guzel oldu, isteyen tuz oranini kendi damak tadina gore ayarlayabilir. Ellerinize saglik Safiye Hanim bundan sonra tum kavurmalarimi sizin ogrettiginiz sekilde yapacam tesekkur ederim❤