Kaya koruğu salatası tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kaya koruğu
  • 3 diş sarımsak
  • 2 veya 3 su bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 adet limon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Kaya koruğu salatası tarifi Nasıl yapılır?

Kaya koruğunun taze yapraklarını ayıklayıp güzelce temizleyin.

Ardından bir kavanoza yerleştirin.

Sarımsak, kaya tuzu ve limon tuzunu da ekleyin.

Üzerini sirke ile doldurun ve kavanozun kapağını kapatın.

1 hafta boyunca serin bir yerde bekletin. Yaprakları sararınca yemeye hazır demektir.

Yapraklar hazır olunca bir salata tabağına alın.

Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirip servis edin.

Afiyet olsun…