Kayısı pestili tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kayısı
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 su bardağı su

Kayısı pestili tarifi Nasıl yapılır?

Kayısıların çekirdeklerimi ayıklayın.

Suyu tecereye alın ve çekirdeklerini ayıkladığınız kayısıları ekleyin.

Kayısılar iyi yumuşayıp dağılmaya başlayınca blender’la püre haline getirin.

Daha sonra tekrar kaynatmaya devam edin. Kaynadıktan sonra nişastayı ekleyin.

Birkaç dakika pişirdikten sonra ocaktan alın.

Pürenizin ilk sıcağı geçtikten sonra yağlı kağıt üzerine ince olacak şekilde yayın ve güneş alan bir yerde bekletin.

Pestilin alt kısmı kuruyunca diğer kısmını da kuruması için çevirin.

Tamamen kuruduktan sonra yağlı kağıtta çıkarıp yüketebilirsiniz.

Afiyet olsun…