Kaymaklı Yoğurt Tarifi

Kaymaklı Yoğurt Tarifi

Günaydın Arkadaşlar

Bugün sizlere kaymaklı yoğurt nasıl yapılır ondan bahsedicem.Evde yoğurt yapmak gibisi yoktur sanırım.Hele yoğurt birde kaymaklı ve lezzetli ise ohhh değmeyin artık keyfimize :))) Yoğurdunuzu birde böyle krema ile mayalayın Arkadaşlar.İnanın çok ama çok lezzetli oluyor.Yoğurtlarınızı mayalayıp tadına baktıktan sonra yorumlarınızı bekliyorum Dostlar.

Malzemeler :

  • 3 litre Taze organik süt, 3.8 yağ oranı ( Frische bio vollmilch )
  • 1.5 çay bardağı taze yoğurt mayası
  • 400 gr krema ( Schlagsahne )

Yapılışı :

  • Tenceremize 3 litre sütü ve kremaları döküp kaynatalım.
  • Kaynamış sütümüzü kenara alalım ve parmağımızı içine soktuğumuzda parmağımızın ısıya dayanması lazım.
  • Yani ne ılık olucak nede çok sıcak olucak arkadaşlar.
  • Bu ikisinin ortası olucak diyelim.
  • Sonra sütten bir su bardağı kadar başka bir kaba alalım.
  • Başka kaptaki sütümüzün içine yoğurt mayasını katıp iyice karıştıralım.
  • Karışmış yoğurtlu sütü tekrar süt dolu tencereye dökelim ve yine iyice karıştıralım.
  • Sütümüzü şişe veya kapaklı kaplara doldurup agızlarını sıkıca kapatalım.
  • Sonra kaplarımızı fırına koyalım.
  • Sakın fırını ısıtmayın.
  • Öylece kapalı bir şekilde fırında mayalamamız lazım.
  • Fırına kabımızı koyarkende üzerini kapamamıza gerek yok.
  • Fırının kapağını kapatmanız yeterli.Fırındaki sütümüz 5-6 Saat fırında bekledikten sonra yoğurdumuz hazırdır demektir.
  • Sonra yoğurdumuzu buzdolabına koyabilir ve ertesi gün yoğurdunuzu afiyetle yiyebilirsiniz.

Afiyet Olsun

Kaymaklı Yoğurt Tarifi

 

Resimler

leylaileyemeksaatikaymakli-yogurt-tarifi10-00110

leylaileyemeksaatikaymakli-yogurt-tarifi9-00110

leylaileyemeksaatikaymakli-yogurt-tarifi8-00210

leylaileyemeksaatikaymakli-yogurt-tarifi7-00310

leylaileyemeksaatikaymakli-yogurt-tarifi6-00410

leylaileyemeksaatikaymakli-yogurt-tarifi5-00510

leylaileyemeksaatikaymakli-yogurt-tarifi4-00610

leylaileyemeksaatikaymakli-yogurt-tarifi3-00710

leylaileyemeksaatikaymakli-yogurt-tarifi2-00810

leylaileyemeksaatikaymakli-yogurt-tarifi1-00910

leylaileyemeksaatikaymakli-yogurt-tarifi-01010

 

Selbstgemachter Naturjoghurt mit Sahne

Zutaten:

  • 3 Liter Milch (3,8% Fett)
  • 400ml Schlagsahne
  • 1 Becher Naturjoghurt (z.B. von Landliebe 3,8% Fett)

Zubereitung:

  • Die Milch zusammen mit der Sahne in einen Topf geben und aufkochen. Dann die Milch abkühlen lassen.
  • Die Milch darf weder zu heiß noch zu lauwarm sein (ca. 45-50 Grad). Einpaar Kellen von der Milch in eine Schüssel füllen, den Naturjoghurt zugeben und gut vermischen.
  • Dann die Mischung wieder zurück in den Topf zu der Milch geben und gründlich zusammenrühren.
  • Die Mischung in Gläser abfüllen und gut verschließen.
  • Für 4-5 Stunden zum Reifen in den Backofen stellen (Backofen bleibt dabei ausgeschaltet) und anschließend über Nacht im Kühlschrank aufbewahren.
  • Während der Reifung den Deckel nicht öffnen.
  • Am nächsten Tag hat man dann einen sahnigen festen Naturjoghurt.

Guten Appetit!