Yapımı için malzemeler
- 1 adet kefal
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 5 dal dereotu
- Birkaç dal taze nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- Zeytinyağı
- Tuz
- Su
- Tercihe göre 3-4 adet defne yaprağı
Kefal dolması tarifi Nasıl yapılır?
Dolmanın pirincini bir saat kadar önceden ıslatın.
Soğanı ince ince doğrayın.
Geniş bir tavada ısıttığınız zeytinyağında soğanı kavurun.
Daha sonra ıslattığınız pirinçleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
Pirinç kavrulurken ayrı bir tavada ısıttığınız yağda kefali hafifçe kızartın.
Bir fırın kabını yağlayın.
Kızaran balığı kaba alın.
Pirinci kefalin içine doldurun.
Üzerini çok geçmeyecek şekilde sıcak su dökün ve fırına verin.
Balığınız pişerken dereotu, nane ve maydanozu incecik doğrayın.
Fırından çıkan balığınızın üzerine ekleyin ve ardından karabiber serpin.
Afiyet olsun.
Leave a Reply