Kısırı bu defa karıştırarak değil iyice yoğurarak yaptım ve misafirlerim tadına bayıldı bu şekilde servis yapınca daha da bir güzel oluyor 🙂 isterseniz küçük kalıblarlada servis yapabilirsiniz 🙂
Kısır için Malzemeler
- 3 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı kaynar su
- 2 yemek kasigi domates salcasi
- 2 yemek kasigi biber salcasi
- yarim su bardagi sıvıyağ
- 1 adet büyük kuru soğan
- pulbiber
- karabiber
- ve tuz
Kısırın Salatası icin malzemeler
- 1 demet maydanoz
- 1 demet taze sogan
- 7 veya 8 dal kıvırcık
- varsa taze nane ve reyhanda guzel olur
- küçük bir kase tursuluk konişon (olmasada olur)
- 1 corba kasığı sumak
- yarım limonun suyu (ben içine kullanmadım çünkü limon kısırın rengini açar bu yüzden isterseniz servis yaparken yanına dilim olarak kullanın )
- 1 cay bardağı zeytinyağı
- ve yeteri kadar tuz
Kısır Nasıl yapılır
- İnce bulgurun sıcağa dayanıklı bir kaba alin ustun kaynar suyu dokun bulgurun üstüne bir kapak kapatın bulgur suyunu cekene kadar dinlendirin
- Sıvıyağı tavaya kuru soğanı küp küp kesip soteleyin salçayı ekleyip biraz kavurun baharatları ve tuzuda ekleyip dinlenmiş ince bulgurun üstüne döküp iyice yoğurun.
- Salata için olan malzemeleri yıkayıp ayiklayin,ince ince kesin sumağı ve zeytinyağını biraz tuzla ilave edip Kısırı iyice karıştırın,kek kalıbına bastırarak,servis tabağına ters çevirip servis yapın,
- Afiyet Olsun
Limon yerine ben biraz nar ekşisi koyuyorum hem tadı daha güzel oluyor hem rengi bozulmuyor
Merhaba Safiye hanım,
tarifiniz çok güzel ve kolay görünüyor. Su bölümünü tam anlayamadim ama. 1 buçuk su bardağı su yarım bardak olacak şekilde demişsiniz. Yani yarim bardak su 1 dolu yerine mi geçiyor yoksa 1 dolu bardak yarım yerine mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler, saygılar