Derin dondurucuda Ispanak Püresi Nasıl Saklanır videolu olarak burdan izleyebilirsiniz 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=x2aq1IxGQYQ
Ispanak püresinin rengi en iyi gıda boyasından daha iyidir Sayfamda bir çok kişi ıspanak püresini yapıp derin dondurucuda saklayabilirmiyiz diye sordu bende dedimki evet saklayabiliriniz çünkü bende öyle yapıyorum 🙂 bazen evde ıspanak olmadığında derin dondurucudan ıspanak püresini çıkarıp kullanabilirsiniz çok pratik ve kolay oluyor benimde kullandığım bir yöntemdir.
- ıspanağın iyi renk vermesi için sakın haşlamayın haşlanan ıspanak canlı renkte olmaz rengi mat olur
- ıspanağın koyu renkte olan yapraklarını seçin ve saplarından ayırıp sadece yapraklarını kullanın
Ispanak Püresi için Malzemeler
- Yarım kilo (500 gr) taze ıspanak ( haşlanmadan kullanılacak )
- 1,5 su bardağı su
Ispanak Püresi nasıl yapılır
- Ispanağı bol suda iyice yıkayın ıspanağı saplarından ayırın hepsini elinizle parçalayıp mutfak robutuna sıkıştırın üzerine suyu ilave edip püre yapın benin mutfak robotum büyük olduğu için tam püre olmadı ıspanağın yaprakları küçükte olsa içinde belli oluyordu bu sebebten başka bir kaba alıp blendırdan geçirdim pürüzsüz bir kıvama gelince yarım çay bardağı ölçerek küçük müffin kalıplarına doldurdum siz isterseniz buzluk kabına veya plastik bardaklara ölçerek koyun
- ve derin dondorucuda dondurup donan ıspanakları dolapta çok yer kaplamasın diye hepsini bir poşete doldurun poşetin ağzını sıkıca kapatın ve istediğiniz zaman kullanın ve ıspanak püresini ölçerek kullandığınız için kullanımı daha rahat olacaktır
- Bunlarda ıspanakla yaptığım pastalar
1.SADRAZAM LOKUMU
2.ÇİKOLATA SÜSLÜ ISPANAKLI PASTA
3.DAĞ PASTASI
4.ISPANAKLI DESENLİ RULO PASTA
Ispanak püresinin videolu halini izlemek isterseniz burdan bakabilirsiniz 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=x2aq1IxGQYQ
Teşekkür ederim gerçekten çok güZel ıspanağı haşlayıp koymak zaman alıyordu tarifleriniz gibi pratik bilgilerinizde çok güzel
Rica ederim canım bu güzel yorumun için teşekkürler 🙂
buğün böyle sizin tarifinizdeki gibi yapıp attım dolaba bakalım kek yapınca gerçekten koyu yeşil olcak mı olursa hep böle yapcam inşallALLAH haşlayınca suyunu dökerken hep bosa gidiyor renği…
Çok faydasını göreceksiniz çünkü benimde her zaman ıspanak alma fırsatım olmadığı için hep bu şekilde kullanırım 🙂 üstelik dolapta hazır olunca pasta yapmak daha bir kolay oluyor 🙂
Çok teşekkürler canım başlanmadan yapıldığını bilmiyordum.
Merhabalar bu ıspanakları donmuş vaziyette mi karıstıracagız kek tariflerine yoksa dışarda bekletmek gerekirmi yapmadan önce ve birsey daha sorucam su yerine sütle yapsak olurmuş ben hic cesaret edemezdim ıspanakla pasta yapmaya gecen gün ilk defa denedim aldigim tarifte sütle cirpmami keke ayriyeten süt koymamamı Söylediler öyle yaptım herkes içine antep fıstığı koydugumu sandı suyla nasıl olur bilmiyorum ama denicem tariflerinize çok güveniyorum mukemmelsiniz iyi günler
Merhaba donmuş olarak değil tamamen eriyip oda sıcaklığına gelince kullanın ve süt kullanmanıza gerek yok sadece su ile yapın rengi daha güzel olur 🙂
Çok tesekkur ederim mutlaka denicem tarifleriniz mükemmel iyiki varsiniz kolay gelsin