Kemalpaşa tatlısı tarifi (Ev yapımı)

Yapımı için malzemeler

Şerbet için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur için:

  • 2 su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • 2 yumurta
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gram tuzsuz taze beyaz peynir

Süslemek için:

  • Hindistan cevizi

Kemalpaşa tatlısı tarifi (Ev yapımı) Nasıl yapılır?

Su ve şekeri tencereye alıp kaynatarak şerbetini hazırlayın.

Limon suyunu da ilave ettikten sonra 1-2 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Peyniri rendeleyin.

Unun 2 kaşık kadarını ayırıp gerisini eleyerek geniş bir tepsiye alın.

Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta ve karbonat ekleyin.

Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatıp 4 kaşık kadarını peynirle birlikte una ekleyin.

3-4 dakika yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın.

Tatlıların dışını ayırdığınız 2 kaşık una bulayın ve ardından yağladığınız fırın tepsisine dizin.

Fırını önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tepsiyi fırına verip 20-25 dakika kadar pişirin.

Pişen hamurları ılık şerbete atıp yumuşayana kadar 15 dakika civarında kaynatın.

Kevgirle alıp servis tabağına dizin.

Üzerine Hindistan cevizi serpin.

Afiyet olsun…