Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram keme
- 100 gram sivri biber
- 250 gram domates
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 250 gram tereyağı
- Maydanoz
- Tuz
Keme tarifi Nasıl yapılır?
Kemeleri bol su ile yıkayıp ince bir şekilde soyun.
Soyduktan sonra küp küp doğrayın.
Tavaya yağ koyun, ısındıktan sonra kemeleri tavaya atın.
Bir çay kaşığı tuz ilave ederek, ağzı kapalı bir şekilde kısık ateşte 5-10 dakika pişirin.
Üzerine ince doğranmış sivri biberleri ekleyip 10 dakika kemeyle birlikte kavurun.
Sonra küp küp doğranmış domatesi ilave edip 1 çay kaşığı pul biber atın.
Kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun…
Leave a Reply