Kepekli risotto tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 2 bardak kepekli pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Kepekli risotto tarifi Nasıl yapılır?

Kepekli pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin.

Kaynayan suda 5 dakika haşlayıp süzün.

Başka bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatın ve bekletin.

Bu arada küp küp doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.

Kepekli pirinci ekleyip kısık ateşte kavurun.

Kaynamış sudan 1 kepçe alın ve pirince ilave edip karıştırarak kavurun.

Kaynamış sudan azar azar eklemeye devam edin.

Kıyılmış biberleri ve kesme şekeri katıp karıştırın.

1 kaşık tereyağı ve parmesan peynirini ilave ettikten sonra 4-5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.