Kinder süt dilimini çok uzun zamandır yapmak istiyordum ama hem kendi okulum hemde uzun süredir evimde olmadığım için sürekli erteleyip durdum dün gece saat 1 de anca fırsatını bulup yaptım tadı inanılmaz güzel keki yumuşacık ve bol kreması ile çok hafif kesinlikle 1 dilimin nasıl yediğinizi fark etmiyeceksiniz yaptığım süt diliminden 16 adet çıktı şimdi gelin tarife bir göz atın
Yorumlarınızı eksik etmeyin 🙂
Kinder Süt Dilimi için Malzemeler
- 4 adet yumurta ( beyazı ve sarısı ayrılacak )
- 1 su bardağı dolu toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 fiske tuz
Kinder Süt Dilimi Tarifi ( Tranche au lait) Kreması için
- 2 paket taze krema çiğ kremada deniliyor (toplam 400 gr creme liquide )
- 2 paket kremşanti
- 2 çorba kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı limonun suyu
Kinder Süt Dilimi Tarifi ( Tranche au lait) Nasıl yapılır
- Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırın
- Yumurtanın sarısını toz şeker ile krema haline gelene kadar iyice çırpın
- sütü ve sıvıyağı ilave edip çırpın unu kabartma tozunu,şekerli vanilini ve kakaoyu ilave edip karıştırın
- Yumurtanın beyazını bir fiske tuz ile krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın ve kek hamuruna ilave edip tahta kaşıkla karıştırın
- Yaptığınız hamuru ikiye ayırın büyük fırın tepsisine yağlı kağıdı serin kek ince olacağı için yapışmasın diye fırın kağıdını margarinle yağlayın yaptığınız kekin yarısını aynı şekilde yağlı kağıt serilmiş ve yağlanmış fırın tepsisine dökün spatula ile tepsinin her tarafına eşit olacak şekilde yayın
- önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8 ila 10 dakika arası pişirin kekin diğer kalan humurunuda pişirin fırın kağıdını çıkarmadan soğumaya bırakın bu arada kremasını hazırlayalım
- Kreması için olan bütün malzemelerin hepsini birden katılaşana kadar iyice çırpın en az yarım saat buz dolabında bekletin
- kekin arasına kremayı sürün her tarafa eşit olacak şekilde yayın diğer keki üzerine kapatın elinizle hafifçe düzleyip üzerindeki yağlı kağıdı yavaşça çıkarın ve buz dolabının alt kısmında en az 3 saat en iyisi bir gece dinlendirin ( Ben bir gece dinlendirdim )
- 1 gece buzdolabının alt kısmında dinlenen süt dilimi kekinizin kenarlarını keskin bir bıçakla düz olması için kesin daha sonra süt dilimi kekinizi düzgün bir şekilde dilimlere kesin,düzgün kesmek için uzun bir cetvel veya benim kullandığım gibi salata tahtasnını kullanabiliriniz 🙂 kekinizin üstüne veya kenarlarına krema buluşmaması için her kesimde bıçağınızı çıkarınca iyice silin ve bir daha kesin kesim işlemi bitince isterseniz hemen veya süt dilimlerini bir kaç saat daha buzdolabında dinlendirip servis yapın
- Afiyet Olsun
merhaba safiye hnm elinize sağlık çok güzel olmuş malzemem eksik bi türlü yapamadım 🙁 safiye hnm kekin rengi ışıktanmı açık renk görünüyor sevgiler
Merhaba Emine hanım çok teşekkür ederim fotoğrafta kekin rengi göründüğünden biraz daha kapalısı ama bol ışıklı bir günde çekince haliyle rengi biraz açık gibi duruyor 🙂
Ve Bence malzemeleri tamamlayıp bir an önce yapın 🙂
safiye hanım bende böyle sizin gibi site açmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum anlatırmısınız
harika oldu … valla süper.. ama ben krem şanti vepasta kreması ile yaptım ..ımmm ….muhteşemmmmmmmmmm
Afiyet olsun pasta Kreması ilede olsa fark etmez beğendiğinize sevindim 🙂
bu tarifi size daha önce sormuştum…..harika oluyor….yapmayan arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim özellikle çocukları olan arkadaşlar biz artık kinder süt dilimini almıyoruz yapıyoruz…..EMEĞİNİZE ELLERİNİZE SAĞLIK SAFİYE HANIMCIM…..gene yine süpersiniz…..
Çok teşekkür ederim canım herkes yapmışken bende yapıyım bulunsun bari lazım olur dedim 🙂
Krem santiyi yumurtanın beyazı ile mi cirpiyoruz?
Hayır yumurtanın beyazının kremayla alakası yok onu kek harcına ilave ediyoruz.
limon aroma vermek icin mi katiliyor.
toz santi yerine sadece creme liquide olmuyormu.
Gulçin hanım limon hem aroma hemde şeker tadını biraz daha oturmak için kullanılıyor ve sadece creme liquide iyi olmaz aynı tadı yakalamak imkansız krem şanti olmazsa creması sönük ve lezzetsiz olur yani olmaz 🙂
iyi akşamlar krem şanti 3 paket mi yoksa 3 poşetmi her krem şanti paketinden 2 poşet çıkıyor teşekkürler
İyi akşamlar canım 3 poşet kremşanti kullanıcaz 🙂
Merhaba Safiye hanim. Bu tarifi Denemek istiyorum.
Crema liquide ne oldugunu anlamadim. Hollandada yasiyorum. VE. Hersey yi basit bulamiyoruz… Biraz ayriltili anlatirsaniz belik bulurum.
Tarifeer cok guzel tesekurler
tariflerinize bayıldım emeğinize sağlık…..
Bal demissiniz neresinde kullanacagiz tarifin ben görmedim de. Ellerinize saglik bu arada
Çok teşekkürler canım ayrıca bal Kremanın içine kullanılacak 🙂
bnde denicemmm
Ç0cuklarım kinder süt dilimine bayılıyorlar. Onlara sürpriaz yapacam, tarif için teşekkürler))
Merhaba ben krema kullanmadim hic acaba ankarada hangi markette bulabilirim ve kucuk paketlerde krema yaziyor onlarmi
Merhaba hangi markette var bende bilmiyrum çünkü ben Fransada yaşıyorum ve Evet üzernde krema yazıyor.
Merhaba.kremayi yaparken krem santiyi toz halindemi ekliyoruz yoksa krem.santiyi süt ile cirpip onumu kremanin içine ekliyoruz. Tsk edetjm .
Yaptım harika oldu teşekkürler tarifiniz için 🙂 🙂 🙂
Afiyet olsun 😉
Hamuru çok katı oldu. İkiye bölerken çok zorlandım
Tam olarak Ne kadar un kullandınız.
Yumurtanın sarısını ve şekeri ekledim ama çok sert oldu çırpılmıyo
lütfen yardım edin
Safiye hanım tariflerinizi ilgiyle takip ediyorum ve fırsat buldukça denemeye çalışıyorum. Bu tarifinizi de uzun zamandır kızıma yapmak istiyordum bugun yapıcam inşallah ama çay bardağı ölçüsünde emin olamadım ajda tip çay bardağı mı yoksa klasik ince belli çay bardağı mı acaba
Sanırım Ajda olan çay bardağı daha uygun oluyor 🙂
Ya tamamen bittikten sonra buzdolabina koynak gerekiyor ya.tepsinin uzerini kapatmadan koyarsak keki kurumazmi?
üzerine streç folyo çekerseniz sorun olmaz 🙂
Tarif tam kivaminda… Ben ince belli cay bardagi kullandim. Inanin sitelerden tarif alip sonuc iyi olmayinca cok uzuluyorum israf oluyor malzemeler diye ama tarifinizi kaydedicem. Allah razi olsun.
Krema dediğiniz pasta kreması yazıyor omu Safiye abla