Videolu Fırında Patlıcan Közleme ( Kızartma ) Nasıl yapılır burdan izleyebilirsiniz 🙂
Kisa hazirlik icin patlican kozlemek artik cok kolay ister uzunlamasina ister karniyarik icin istediginiz sekilde firinda rahatlikla patlicanlari kozleyip derindondurucuda uzun sure saklayabilirsiniz ister ani misafir geldiginde isterseniz kisin ortasinda tadindan hicbirsey kaybetmeyen patlicanli yemekler yemek istediniz.Ustelik kizartma patlicana gore daha saglikli cunku kizartmada patlicanlar hem etrafi yag icinde birakiyor hemde sunger gibi yag cekiyorlar buda hem kilo problemi hemde sagliksiz beslenmeye yol aciyor.ama firinda kozlemek icin sadece uzerine birazcik yag fircayla suruluyor sadece bu kadar tadi ve goruntusude cok guzel derin dondurucuda
saklanan patlicanlardan faydalanacaginiz bu tarifi yapmanizi
tavsiye ediyorum.
musakkadaki gibi tost makinasında közlesek olmaz mı acaba…denediniz mi hiç ????
Dilek hanım tost makinasında da aynı şekilde patlıcanları dilimleyip biraz sıvıyağ sürülüp közlenebilir zaten tadı aynıdır çünkü ikisinide denedim ama sadece patlıcanları Karnıyarık için yapacaksanız fırın daha iyi olur
gerektiği zaman sizlerden çok şey öğreneceğimdan eminim!!!