Kışlık Şeftali Konservesi Nasıl Konulur ? KIŞA HAZIRLIK

Kışlık Şeftali Konservesi Nasıl Konulur ? KIŞA HAZIRLIK

Merhaba Arkadaşlar

Kısa hazırlık olarak yaptığım Şeftali Konserve Tarifimizi mutlaka not edin derim.Yapması çok kolaydır.Ben bu Tarif ile sizlere özel harika Tatlılar ve Pastalar yapmayı planlıyorum inşaallah.

 

Malzemeler :

  • 7 Kilo Şeftali
  • 3 litre Su
  • Yarım Limon suyu
  • 1 su bardağı Şeker
  • ( Şekerli severler biraz daha fazlasını ekleyebilir )

Yapılışı :

  • Tenceremizin için Suyu ve şekeri alıp kaynatalım.
  • Sonrasında Şeftalileri kabuklarından soyup küçük küçük doğrayıp kavanozlara iyice basarak yerleştirelim.
  • Üzerlerine kaynatılan şekerli Suyumuzdan ağzına gelene kadar dolduralım ve ağızlarını sıkıca kapatıp büyükçe bir tencereye ters çevirelim.
  • Üzerine su doldurup 40-45 dakika kavanozlar kapaklarını tutması için kaynatalım.
  • Sonrasında her türlü Pasta ve sütlü Tatlılarınızda hatta hoşaf olarak bile kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun