Kıymalı Ispanak Yemeği – Spinatgericht mit Hackfleisch

Kıymalı Ispanak Yemeği

 

Merhaba Arkadaşlar

Yeni Tariflerimizi paylaşmaya devam ediyoruz.Akşama mis gibi Kıymalı Ispanak Yemeği pişirmek isteyenler Tarifimize buyursunlar 🙂

 

Malzemeler :

 

  • 1 Kg Ispanak
  • 200 gr Kıyma
  • Yarım çay bardağı Şu
  • 100 gr Tereyağı
  • 2 tane Kuru Soğan
  • 1 diş Sarımsak
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 1 tatlı kaşığı Kırmızı Pülbiber
  • 1 yemek kaşığı Biber salçası
  • 1.5 çay bardağı kaynamış Su

 

Yapılışı :

  • Tenceremizin içine Kıyma ve yarım çay bardağı su ilave edip kavuralım.
  • Kavrulan Kıymanın üzerine tereyağı ve küp küp doğranmış soğanımızı ilave edip kavurma işlemine devam edelim.
  • Sonrasında baharatlarını ve salçasını katip karıştıralım.
  • En sonunda ise yıkanıp doğranmış ıspanağı katalım üzerine 1.5  çay bardağı kaynamış su ilave edip ağzı kapalı kısık ayarda yemeğimizi pişirelim.
  • Pistikten sonra isterseniz yoğurt ile afiyetle tüketebilirsiniz Arkadaşlar.

 

Afiyet olsun

 

Spinatgericht mit Hackfleisch

 

Zutaten:

  • 1 kg Spinat
  • 200 gr Hackfleisch
  • 50 ml Wasser
  • 100 gr Butter
  • 2 Zwiebeln
  • 1 Knoblauchzehe
  • 1/2 TL Pfeffer
  • 1 TL Salz
  • 1 TL Paprikaflocken
  • 1 EL Paprikamark
  • 150 ml heißes Wasser

 

Zubereitung:

  • Das Hackfleisch zusammen mit 50 ml Wasser in einen Topf geben und rösten.
  • Butter hinzufügen, dann die klein geschnittenen Zwiebeln sowie den Knoblauch.
  • Würzen und das Paprikamark unterrühren.
  • Zum Schluss den gewaschenen und klein geschnittenen Spinat zum Hackfleisch geben, vorsichtig umrühren.
  • Das heiße Wasser zugießen und bei schwacher Hitze köcheln lassen bis der Spinat gar ist.

Guten Appetit!