Kıymalı ve Peynirli Karnıyarık Tarifi – Auberginenschiffchen mit Hackfleisch und Käsefüllung

Kıymalı ve Peynirli Karnıyarık Tarifi

Hayırlı Günler Arkadaşlar

Bugün sizlere harika bir Ana Yemek Tarifim var 🙂 Biz bu şekilde Ailçek çok beğendik.umarım sizlerde yapınca çok ama çokkk beğenirsiniz :))

 

Malzemeler : 6 kişilik

  • 6 tane Patlıcan
  • 200 gr Kıyma
  • 50 gr Tereyağı
  • 1 tane ince doğranmış kuru Soğan
  • 2 tane ince doğranmış Sivri Biber
  • 2 tane küp küp doğranmış Domates
  • 2 dış rendelenmiş Sarımsak
  • yarım çay kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Patlıcanlara sürmek için Sıvıyağ

Üzeri için :

  • 200 gr rendelenmiş Kaşar Peyniri

 

Yapılışı :

  • Patlıcanları alacalı soyalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsimize alıp üzerlerine fırça yardımı ile sıvıyağ sürelim.
  • Patlıcanlarımızı közlenmesi için önceden ısıtılmış 250 dereceli fırına gönderelim.
  • Kıymamızı tavamıza alıp suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuralım.
  • Kavrulan kıymanın içine sırasıl tereyağı,küp küp doğranmış kuru soğan,ince kıyılmış sivri biber ve yine küp küp doğranmış domatesimizi katıp karıştıralım.
  • Son olarakda baharatlarımızı ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  • Közlenmiş Patlıcanlarımızı fırından çıkarıp üstünden bir çizik atıp patlıcanın kenarlarından tutarak içini açalım.
  • Patlıcanların içine kıymalı iç harcından dolduralım ve üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip yine fırına verelim.
  • Fırında çok fazla tutuo yemeğimizi kurutmayalım Dostlar.
  • Kaşar peyniri eriyip hafif kızarınca çıkartalım.
  • Fırından çıkan karnıyarıkları pilav eşliğinde Misafirlerimize ikram edebilir ve afiyetle tüketebiliriz.

Afiyet Olsun

 

Kıymalı ve Peynirli Karnıyarık Tarifi

leylaileyemeksaatikiymali-karniyarik8-00110

leylaileyemeksaatikiymali-karniyarik9-00110

leylaileyemeksaatikiymali-karniyarik-00810

leylaileyemeksaatikiymali-karniyarik3-00510

leylaileyemeksaatikiymali-karniyarik4-00410

Kıymalı ve Peynirli Karnıyarık Tarifi(video)

.

Deutsche Rezept

Auberginenschiffchen mit Hackfleisch und Käsefüllung

Zutaten für 6 Personen:

  • 6 Auberginen
  • 200gr Hackfleisch
  • 50gr Butter
  • 1 fein gehackte Zwiebel
  • 2 fein geschnittene grüne Spitzpaprika
  • 2 in Würfel geschnittene Tomaten
  • 2 geriebene Knoblauchzehen
  • 1/4 TL Pfeffer
  • 1 TL Paprikaflocken
  • 1 TL Salz
  • Öl zum Bestreichen der Auberginen
  • 200gr geriebener Käse

Zubereitung:

  • Die Auberginen wie im Video zu sehen ist schälen.
  • Die geschälten Auberginen auf ein Backblech legen, mit Öl bestreichen und im Backofen rösten.
  • Das Hackfleisch in eine Pfanne geben und ohne Zugabe von Öl im eigenen Saft dünsten.
  • Dann die Butter, Zwiebeln, Paprika und Tomaten zum Hackfleisch geben und zugedeckt köcheln lassen.
  • Zum Schluss den Knoblauch und die Gewürze einrühren.
  • Die gerösteten Auberginen längs in der Mitte aufschneiden und mit dem Hackfleisch füllen.
  • Geriebenen Käse über die Auberginen streuen und bei 200 Grad solange in den Backofen schieben bis der Käse geschmolzen und goldgelb geworden ist.

Guten Appetit!