Bu gün yaptığım Sultan Kıymalı Sultan kebabım adını ben buldum 🙂 ama şunu belirtiyim bu tarife bayılacaksınız hele de özellikle misafirlerinizin çok beğeneceğini düşünüyorum 🙂 şimdi gelin Kıymalı sultan kebabını nasıl yapmışım bir göz gezdirin 🙂
Kıymalı Sultan Kebabı icin Malzemeler
- 3 adet taze yufka veya 1 paket üçgen kesilmiş yufka (380 gr )
İç malzemesi icin
- 350-400 gr kyma
- 1 çay bardağı kadar sıvıyağ
- 3 adet yesil biber
- 2 adet kuru sogan
- 1 yemek kaşığı salça
- pulbiber
- karabiber
- kekik
- ve tuz
Üzerinin yoğurt sosu icin
- büyük 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- ve tuz
Yağli sosu icin
- 2 corba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 cay kasigi toz kirmizi biber
- 1 tatlı kaşığı salça
Islatmak için
- 2 su bardağı sıcak et suyu ( et suyu yoksa 2 su bardağı sıcak suya çok az tereyağı,tuz ve salça ile karıştırın )
Kıymalı Sultan Kebabı Nasıl Yapılır
- Soğanı ve biberleri ayıklayıp yıkayın, küçük küçük kesin sıvıyağda hafif sararana kadar soteleyin kıymayı ilave edin kıyma suyunu çekip kızarmaya başalıyınca salçayı,tuzu,pulbiperi ve karabiberi ilave edip bir iki dakika karıştırın ve ocaktan alın ılımaya bırakın.
- Yufkaları üst üste koyun ve 12 parca üçgene kesin (sigara boreginde oldugu gibi ) eger yufka kucukse 8 parcaya kesin(yufkalar cok kuruysüzerini hafif islatin ve hazirlamis oldugunuz kıymalı malzemeyi bir tatlı kaşığı kadar koyun ve yufkanin genis olan kismina koyup sigara boregi gibi sarin hepsine ayni islemi uygulayin,Kıymalı Sultan kebablarini yağlanmis firin tepsisine veya yagli kagit kullanmis firin tepsisine dizin ve 200 derece firinda ustu kizarana kadar pisirin
- Bir tencerede tavuk suyunu ısıtın,Kıymalı Sultan Kebablarini yumuşatmak icin once sıcak olan et suyuna batırıp cikarin sonra salata tahtasinin ustunde bicakla kesip servis yapacaginiz servis tabağa alın
- Tereyagini küçük bir tavaya alip eritin ve salçayı ve toz biberle,pulbiberi ekleyip kizdirip ocaktan alin
- Kıymalı Sultan kebabinin üstüne önce sarımsaklı yoğurdu sonra tereyagini dokup servis yapabilirsiniz,
- Afiyet Olsun.
Güzel ve kolay gözüken bir tarif. Ellerinize sağlık..
Mrb bu tarifinizi daha denemedim ama denemek istiyorum iftara misafirler ime yapmayI dusunuorum harcini pisirmisem yufkaya sarip firinda pisirme islemini de yapip bir gun önceden hazurlamis olsam ertesi gun isitip et suyuna batirma ve yogurtlu ma islerini bir gun sonra yapmis olsam herhangi bi tad degisikligo olur mu acaba migrenim var bir gunum bir gunu mu tutmuo bazi hazirliklari bir gun önceden yapmayI planliorumda ramazanda
hepsini yapıp sadece pişirme işlemini yapmadan dolaba kaldırabilirsiniz aynı gün pişirilecekse daha iyi olur 🙂
tarif güzel teşekkür ederim bu tarifi bende yapıyorum ama biraz daha değişik ben tek bir yufkaya iç koyup rulo gibi sıkı sarıp kesiyorum ve ben kestikten sonra çöp şişe tek tek dizip öyle fırına veriyorum sosunu da en son yerken döküyorum sosu da azıcık daha katı yapıyorum öylede güzel oluyor yapabilirsiniz ayrıca bir önerim daha var çok yapıp pişirdikten sonra çöp şişten çıkarıp dondurucuya atabilirsiniz yemek yokken çıkarıp sosunu ekleyip yeni yapmış gibi yiyebilirsiniz bende denedim çok süper oluyor
merhaba, acaba bu tarif baklava yufkasından da olur mu ? kalan yufkayı değerlendirmek istiyorum da
Merhaba eğer değerlendirmeniz gerekiyorsa evet olur 🙂
Mrb oncelikle elinize saglik cok guzel gorunuyor.tarifi guzel aciklamissiniz cumartesi gunu yapmayi dusunuyorum fakat olculerle lac kisilik olur onu ogrenmek istemistim birde et suyuna firindan çıkar cikmaz mi batiracagiz ve de ne kadar batirilmis bir vaziyette kalacak simdiden tesekkurler
Merhaba kişi sayısı belirlemek çok zor ama en az 6-8 kişilik diyebilirim zaten yemek çeşidi çoğaldıkça daha çok kişiye de yeter 🙂 ve evet sıcakken et suyuna batırmak daha iyi oluyor ama ilk sıcaklığı çıksada bir şey olmaz ve çok fazla suda tutmaya gerek yok ortalama bir kaç saniye yeterli sıcak olduğu için hemen suyu çekecektir 🙂 şimdiden kolay gelsin 🙂
Ben bu tarifi yarına misafirlerime yapmak istiyorum ama et suyum yok bulyonu suyla eritsem olur u acaba
Evet olur ama bir defa kaynatın.
İyi qunler safiye hanım yufkalari tek kat mi sanıyoruz nasıl yapıyoruz
evet tek kat sarıyoruz 🙂
Safiye hanım bana yumurtasız baklava tarifi verseniz mümkünmü daha öncede yazmıştım.
Merhaba maalesef yumurtasız baklava tarifi hiç denemedim 🙁
Ellerinize sağlık dün akşam yaptım. Herkes bayıldı 🙂
Yufkam yok un şu tuz ile açsam olur mu
safiye hanım kıymaya eklenmesi gereken salça miktarı nedir acaba ?
1 yemek kaşığı yeterli olur.
Bugün iftarda misafirlerime yaptım çok beğenildi hiç kalmadı 🙂 bi dahaki sefere de tavuklusunu yapacağım inşallah. Ellerinize emeğinize sağlık, bir kere daha size güvenerek ilk yaptığım tarifte basarili sonuç elde ettim.Allah razı olsun. Sizden bide Ramazan bitmeden bi güllaç tarifi alsak ne güzel olur 🙂