Köfte Mantolu Patlıcan Kebabı yapımı çok kolay Ramazan ayında olduğumuz içinde özellikle misafirler ve patlıcan sevenler için çok lezzetli bir tarif şimdi gelin Köfte Sarmalı Patlıcanı nasıl yapmışım bir göz gezdirelim. 🙂
Köfte Mantolu Patlıcan Kebabı için Malzemeler
- 4 ortaboy patlıcan
- ve tuz
Üzerinin kıymalı mantosu ( sarması ) için malzemeler
- 500 g yağlı kıyma (bir çorba karşı tereyağ eğer kıyma az yağlıysa kullanılacak)
- 1 adet kuru soğan ( rendelenmiş olacak )
- 1 çay kaşı pulbiber
- yarım çaykaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı Kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşıgı tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 veya 5 dal maydanoz
- ve tuz
Mantolu Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır
- Patlıcanları ocağın üzerinde közleyin kabuklarını güzelce soyun üzerininde sıyahlık varsa hafifçe ılık sudan geçirin ve biraz tuzlayın
- Mantosu için rendelenmiş kuru soğanı kıymayı,ince ince doğranmış maydanozu,salçayı,baharatları ve tuzu çok iyi yoğurun az yoğurursanız piştiğinde yırtılmalar olabilir,(yoğurduğunuz kıymalı harcı 4’e bölün. )
- Masanın veya tezgağın üzerine streç folyoyu serin üzerine kıymalı harçtan bir parça koyun elinizle düzeltin
- Kıymalı harcın ortasına közlenmiş patlıcanı koyun streç folyo yardımı ile patlıcanın üzerini kıyma ile kapatın elinizle hafifçe bastırarak şekil verin yağlanmış tepsiye veya borcama yerleştirin. ( köfte mantolu patlıcanların yanına bir kaç tanede biber koydum )
- 200 derece fırında pişirin sıcak sıcak servis yapın
- Afiyet Olsun.
Çok güzel bir tarif. mutlaka deneyeceğim. ELLERİNİZE SAĞLIK
Çok güzel görünüyor mantolu patlıcan en kısa zamanda deniycem elinize sağlık
Mantolu patlıcani denedim. Çok güzel oldu. Teşekkürler
Afiyet olsun canım 🙂
bu gozellikleri yuxudami gorursunuz,yoxsa gozegorunmez guvvelermi deyir size)))ne qeder gozel fantaziyalar ve dadlar!)))berekallah!
İnanılmaz şık ve lezzetli.mutlaka denenmeli…
Çok teşekkürler 🙂
Borcami sadece yağlıycakmiyiz peki kuru olmaz mi ve kaç derecede pişiriyoruz
evet sadece yağlamak yeterli ve 200 derecede pişirilecek
Safiye Hanım yaptığınız tüm tarifler hem pratik hem malzemeleri kolay hem de birebir tutuyor. Üstelik damak zevkimize uygun. Elinize ,emeğinize sağlık.
Çok sağol canım beğendiğine sevindim bu güzel yorumun için de ben teşekkür ederim 🙂
Saygılar,Sevgiler 🙂
Tahmini kaç dakika da pişirdiniz uzun kaldığında kuruyabilir
Yapalı baya oldu şimdi tam hatırlamıyorum ama en az 40 dakikadır diye düşünnüyorum 🙂
Arasına havuç haslayıp butun olarak veya patates haşlama püre haline getirilip de konulabilir . Tarifiniz için teşekkürler. ?
Daha önce denemistim harika oluyor. Ellerine sağlık
🙂
Şafiye hanım patlıcan yerine haşlanmış patates ile yapılabilir mi sizce?
evet yapılır