Eğer Mayalı Hamurla Kol böreği Yapmak isterseniz videodaki tarifi yapabilirsiniz bu kol böreğinde olduğu gibi hamuru açma kısmı aynı videoda olduğu gibidir 🙂
Kol böreği yemeyeli çok uzun zaman oldu yurtdışında yaşamanın dezavantajlarından biri sevdiğin yiyecekleri burda bulamıyorsun ancak kendiniz yaparsanız yiyebilirsiniz tabi bu her zaman mümkün olmuyor.Bu defa dayanamayıp yaptım bu benim kol böreğini ikinci yapisim ilki biraz fiyaskoydu Televizyon programında bu işin uzmani gelmis başının üstünde uçurarak yufkayı açıyordu e ben geri kalırmıyım tabiki hayır 🙂 benim neyim eksik diyip hamuru tuttugum gibi basimin ustunde çevirmeye başladım o anları iyiki yengem ve arkadaşım dışında kimse görmedi yoksa görenler kol böreğinin zahmetini görüp yapmaktan korkarlardı.Bu defa öyle yapmadım masanın üstünde adam akilli elimle hamuru çekiştire çekiştire büyüttüm cok rahat ve zahmetsiz oldu bakın bu yöntemi rahatlıkla herkese tavsiye edebilirim 🙂 şimdi gelin evde kol böreği nasıl yapılır bir göz gezdirin
Kol Böreği Nasıl Yapılır Malzemele
- 1 kilo un
- 1 çorba kaşığı tuz
- 3 su bardağı su (ihtiyaca göre çok az daha ilave edilebilir )
Ara katlar için
- 250 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
İc harci için
- yarim kilo ıspanak
- 4 adet kuru soğan
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- biraz karabiber
- biraz pulbiber
- ve tuz
- 200 gr beyaz peynir ( buyuk bir çorba kasesi kadar )
Kol böreği Nasıl yapılır
- Unu bir kaba alın ve tuzu ilave edip karistirin suyu yavas yavas ekleyin ve kulak memesi yumusaklığından biraz daha sert bir hamur yapın
- Kol böreği hamurunuzu 15 esit bezeye ayırın 5 veya 10 dakika dinlendirin,
- Tereyağını eritin sıvıyağla karıştırın elinizi biraz yağlayarak bezeleri tatlı tabağından biraz daha büyük açın üstüne 2 kaşık yağ gezdirin, diğer bezeleride aynı şekilde açın 3 tane üst üste gelecek şekilde koyun aralarını yağlamayı unutmayın
- Yağlanmış kol böreği hamurlarını 30 veya 40 dakika dinlendirin bu arada iç harcını yapmaya başlayalım,
- Ispanağı bol suda yıkayın ince ince doğrayın
- Soğanları küp küp doğrayın büyük bir tavada sıvıyağda kızartın üzerine ince ince doğranmış ıspanağı ekleyin ıspanak suyunu çekip kızarmaya başlayınca tuz,pul biber ve karaberi ilave edip biraz daha pişirin ve ocaktan alıp soğumasını bekleyin
- Hamuru açacağınız masayı elinizle bir güzel yağlayın yağlanmış hamurlardan birini masanın üstüne koyun ve hamurun ortasından baslayarak acmaya baslayin bu arada elinizi yağlamayı da unutmayın.
- Hamuru nazik hareketlerle cekistirip buyutun daha sonra elinizle yavasca hamurun her tarafından çekerek büyütün
- Hamurunuz istediginiz incelige gelince zarf gibi veya ( bir tarafı tutup öbür tarafın üzerine ) kapatın iki kenar kısmınıda hamurun üstüne kapatalım
- Ispanakli harctan yufkanın üzerine koyun rulo yapın kol böreği şeklini verip yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin
- Bütün bezelere aynı işlemi uygulayın,isteğe göre bazılarını peynirlide yapın,
- Ispanaklı Kol böreklerini önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirip servis yapabilirsiniz
- Afiyet Olsun
Kol böreginin tarifini begendim
Şuan yaptım pişmesini beklyorum cok rahat açıldı üstüne tereyağ sürdüm
Muhteşeeeeeemmm oldu işte budur çoook tesekkürler tarifiniz için kıyır kıyır çıtır çıtır süper oldu üstünedr sadece tereyağ sürdüm
Afiyet bal şeker olsun beğendiğine çook sevindim 🙂
Mayalı demiştiniz. Ama maya yok tarifte?
Bu tarifte maya yok videodaki başka tarif sadece açılma şeklinden dolayı paylaştım,
Elinize sağlık çok guzel görünüyor 3tane üst üste mi açılıyor yoksa açıp yağladığımız hamurun 1tanesinimi büyütücez
Hamurun 1 tanesini büyütüyoruz hepsi tek tek açılacak
Üçlü üçlü açıyoruz değilmi?
Hayır tek tek açıyoruz 🙂
Tereyağı yerine margarin olurmuş
evet olur 🙂
Pardon olur mu diye yszacaktim
TSK ederim
üzerine yumurta sürmüyoruz mu
Hayr yumurta sürmeye gerek yok 🙂
Maya koyabilirmiyiz hamurun icine. Tesekurler
bu tarif için mayaya gerek yok
Üst üste 3 tane koyduğumuz hamurları açarken 3 ünü birdenmi açıyoruz yoksa tek tek mi açıyoruz.
tek tek açılacak 🙂
Patatesli yapılsa da aynı sonucu verir mi
Evet olur.:)
Siz üzerine yumurta falan sürmeden mi öyle oldu bide yaptığınız hamur bir temsilci oldu ben Kıymalı yapmak istiyorum
Üzerine yumurta sürmeye gerek yok ve kıymalıda yapılabilir.
ALLAH sizden razı olsun. 46 yaşima geldim, ancak bugün kol böregi yapabildim.
Çok teşekkür ederim.
Ellerinize sağlık eminim çok güzel yapmışsınızdır afiyet bal sağlık olsun 🙂
Tariflerinizi çok begeniyorum .şimdi yapıcam inşallah güzel olur
beğendim denedim ama olmadı incecik fakat taş gibi oldu yumuşacık yağlı olması gerekirdi resimdeki gibi sadece sıvıyağmı kullandınız yoksa
sadece sıvıyağ değil çoğunlukla tereyağı kullandım ve hamurun mutlaka ince olması gerekir aksi halde hamur mayalı olmadığı için sert olması normaldir 🙁
ve kaç dakikada pişirdiniz kapama süresi yoksa görüntüsü nasıl olunca cıkardınız fırından
Böreğin Rengi güzelce kızarınca çıkardım bunun bir süresi yok
Ellerinize sağlık bugün yaptım ve muhteşemmmmm bişey oldu 🙂
Afiyet Bal şifa olsun 🙂
Tek kelime ile harikasiniz butun tariflerinizi hepsini tarif defterime ekledim sizin sayenizde bugun misafirim var acaba ne yapsam diye düşünmüyorum hemen sizin sitenizden bakip fikir aliyorum sonuna kadar programinizin destekcisiyim mukemel tariflerinizi bekliyorum şimdiden ellerinize saglik ?
Çok sağol canım 🙂
Merhaba elinize saglik hamuru actiktan sonraki islemi anlamadim zarf gibi dediniz ya o bolumu
Merhaba düşünki hamuru yelek gibi üst üste katlar gibi yapıcaksınız 🙂 maksat tek kat olursa çabuk yırtılır.
Açtıktan sonra üçtaneyimi üst üste koyup sarıyoruz yoksa tekmi
tek tek açıyoruz 🙂
Böreği bu gün yapsam dolaba koyup sabah pişirsem bi sıkıntı olur mu kahvaltıya yapmak istiyorum
Buzlukta olmasa daha garantili olur zaten erimesi uzun sürmüyor 🙂
PİSİRİLMEDEN BUXLUGA KALDİRİP OLUR MU ACABA
evet olur
Peki safiye hanım bu böreği akşam yapıp bekletsek bı sorun olurmu acaba
Ellerinize sağlik sayfaniz süper. Bu böreği kesin denicem. Tebrikler başarinizin devamini dilerim. ???
Safiye hanim 1 kg un kac su bardagina tekabul ediyor?
1 kilo un yaklaşık 8 su bardağı un yapıyor 🙂
elinize sağlık.Ancak en önemli şey un kalitesi.Bu her undan yapılmıyor.Hangi marka un kullandınız ve hamuru ne kadar süre yoğurdunuz?
Tek tek acıp 3 yufkayı birdenmi sariyoruz
Tek tek acıp 3 yufkayı birdenmi sariyoruz acaba
Hayır her yufka tek tek sarılacak sadece dinlenmesi için üst üste koyuyoruz.
Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor. İlk fırsatta deneyeceğim.
Bir okuyucu ya da takipçi olarak şunu dq yazmadan geçemeyeceğim. Kusura bakmayin arkadaşlar ama aynı soruları lütfen tekrar tekrar sormayin. Yorumları baştan sona bir okuyun. Sorularınızın cevabı yoksa sorarsınız. Teşekkür ederim…
Bende simdi yapcam bakalim nasil olacak..
Kolböreği sadece peynirli olur mu?
evet çok güzel olur 🙂
Bu tarif sadece sıvıyağ kullanarak yapsak nasil bi sonuç elde ederim acaba ..börek çok sertmi olur
Hangi markadan aldiniz unu
Merhaba safiye hanim bende patatesli deniycem instant maya koyummu