Yapımı için malzemeler
- 3 adet orta boy kolakas
- 2 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Kolandro yaprakları
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- Zerdeçal
Kolandrolu kolakas tarifi Nasıl yapılır?
Kolakosları soyup doğrayın.
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Üzerine kolakos parçalarını ve kolandro yapraklarını ilave edin.
Sebzelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip pişirmeye başlayın.
Pişerken üzerine yarım limonun suyunu ilave edin.
Son olarak tuzunu ve zerdeçalını ekleyip gerekirse sıcak su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun…
Leave a Reply