http://www.hayalimdekiyemekler.com/cay-saati-tarifleri/kolay-frambuazli-chessecake-cizkek-tarifi/
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Bu Chessecakeyi ilk arkadaşım Selcanda yemiştim,o kadar lezzetli ki bir kaç gün sonra bende denedim hatta yetmedi 1 hafta içinde 2 defa yaptım misafirlerime de ikram ettim onlarda çok beğendiler tarifini isteyip ertesi gün yapmışlardı 😀 sanırım bu Çizkek bağımlılık yapıyor 🙂 şimdi gelin Frambuazlı Chessecake tarifini nasıl yapmışım bir göz gezdirin ve yorumlarınız bekliyorum 🙂
Çizkekin Alt Tabanı için
1 paket betibör
125 gr tereyağı
Chessecake ( Çizkek’in ) Kreması için
3 tane creme liquide ( taze krema )
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 paket agar agar ( 2 gr bitkisel jelatin )
Chessecake ( Çizkek’in ) Frambuaz Sosu için Malzemeler
350 veya 500 gr donmuş frambuaz
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
Kolay Frambuazlı Chessecake ( Çizkek ) Nasıl Yapılır
Kreması için olan bütün malzemelerin hepsini karıştırın ocağa alın kaynamaya başlayınca kısık ateşte iki dakika daha karıştırarak pişirin soğumaya bırakın.
1 paket betibör bisküviyi robottan çekin ,125 gr tereyağını karıştırın kelepçeli kalıba dökün 200 derece fırında 15 dakika pişir soğumaya bırakın alt tabanın ilksıcaklığı çıkınca kremasını dökün buzdolabına alın soğumaya bırakın ( kreması sıvıdır ama soğuyunca toparlanacaktır )
Donmuş frambuazı 3 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı nişasta ilave ederek ocağa alın ezerek pişirin ilk sıcaklığı çıkınca kremanın üzerine dökün buzdolabında 2 veya 3 saat dinlendirin ve servis yapın.
Afiyet Olsun.
agar agar kullanmadan olur mu cevap verirseniz sevinirim 🙂
jelatin ne ucundu?
Nefıs gorunuyo
yaptim cokk guzel oldu elinize saglik cok begendim yine yapicam en kisa zamanda
iyi.gunler bende bu sabah denedim.tadi super.sanki tabani biraz.sertti normalde.oylemi oluyor
Su an yaptim sogumasini bekliyorum, sonucu paylasicam insallah
Denedim guzel pasta ama chezscake’le alakasi yok. Hafif guzel tatliymis ama tavsiye ederim.
❤
Safiye abla yaptim da bi anormallik mi var ne alt tabani sert oldu acaba buzdolabinda bi gun beklerse yumusarmu birde kremasi civik oldu katilasmiycak sanki jelatin koymadim ondan olabilirmi 🙂
Safiye abla jelatin koymazak olurmu nerden bulabilirizki
O meywe sosu satılıyor mu
❣️❣️
Bence orjinal inden daha lezzetli bir tarif ben jelatin bulamadigim icin nisastayi iki kasik koydum daha koyu kivam olsun diye tavsiye ederim
Alt bisküvili kısmı pişirmesek olurmu normal cizkek gibi yapsam tadinda bi değişiklik oluyomu
Plaise in english or in arabic
T'abuses les framboises ma soeur . . .