Videolu Çizkek Tarifini burdan videolu olarak izleyebilirsiniz 🙂
Bu Chessecakeyi ilk arkadaşım Selcanda yemiştim,o kadar lezzetli ki bir kaç gün sonra bende denedim hatta yetmedi 1 hafta içinde 2 defa yaptım misafirlerime de ikram ettim onlarda çok beğendiler tarifini isteyip ertesi gün yapmışlardı 😀 sanırım bu Çizkek bağımlılık yapıyor 🙂 şimdi gelin Frambuazlı Chessecake tarifini nasıl yapmışım bir göz gezdirin ve yorumlarınız bekliyorum 🙂
Çizkekin Alt Tabanı için
- 1 paket betibör
- 125 gr tereyağı
Chessecake ( Çizkek’in ) Kreması için
- 3 tane creme liquide ( taze krema )
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket agar agar ( 2 gr bitkisel jelatin )
Chessecake ( Çizkek’in ) Frambuaz Sosu için Malzemeler
- 350 veya 500 gr donmuş frambuaz
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı nişasta
Kolay Frambuazlı Chessecake ( Çizkek ) Nasıl Yapılır
- Kreması için olan bütün malzemelerin hepsini karıştırın ocağa alın kaynamaya başlayınca kısık ateşte iki dakika daha karıştırarak pişirin soğumaya bırakın.
- 1 paket betibör bisküviyi robottan çekin ,125 gr tereyağını karıştırın kelepçeli kalıba dökün 200 derece fırında 15 dakika pişir soğumaya bırakın alt tabanın ilksıcaklığı çıkınca kremasını dökün buzdolabına alın soğumaya bırakın ( kreması sıvıdır ama soğuyunca toparlanacaktır )
- Donmuş frambuazı 3 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı nişasta ilave ederek ocağa alın ezerek pişirin ilk sıcaklığı çıkınca kremanın üzerine dökün buzdolabında 2 veya 3 saat dinlendirin ve servis yapın.
- Afiyet Olsun.
Neden bu kadar ince oluyor ve neden jelatin katiyorsunuz jelatin olmadan olmaz mi??
Bu tarif genelde bu şekilde ince oluyor ama isteyen küçük kalıp kullanarak daha kalın yapabilir ve jelatin katılaşmasını sağlıyor eğer jelatin kullanılmazsa 2 çorba kaşığı fazladan nişasta kullanmak gerekir
Yazin bahcemden bolca “groseille” topladim (turcesini bilmiyorum) duz dolabi doldurdum
Onunla bu cheescake etsem nasil olur sizce ? Cok eksi olmaz mi ? Fikrinizi isterim
Hob nobs biskevitler ile etsek olur mu ? Evde petibor yokda : )
evet güzel olur 🙂
Hafif ekşimsi olur ama zaten kullandığım Donmuş Frambuazlarda ekşiydi 🙂 eğer hafif ekşimsi seviyorsanız güzel olur çok fazla ekşiyle şekerini birazcık çoğaltabilirsiniz 🙂
Cok tskler fikrinizi verdiginiz icin, hemen basliyorum o zmn,
Nasil oldugnu yazarimmm insAllah
MUHTESEM BIR TARIF COK COK GUZEL OLDU !!!
Afiyet olsun 😉
Agar agar jelatinmi onun yerine ne olabilir
Merhaba acil cvp lutfen .Suan yapiyorum kremasini dokunce dolaba koyun diyor nekdar sure kalicak dolapta
Merhaba sanırım biraz geciktim ama kreması pelteleşene kadar yani tam soğuyup sert kıvama gelene kadar beklemesi gerekiyor 🙂
1 bitkisel jelatin
2 franbogaz nerden bulucam????
Bitkisel jelatin agar agar aktarda veya pasta malzemeleri satan yerlerden bulabilirsiniz frambuaz donmuş olarak bütün büyük marketlerde bulunur siz onlar size gösterir 🙂
Quark yada labne frischKäse olmadan nasıl Käsekuchen oluyor.ilk defa böyle yapıldığını gördüm. Çeşit çeşit Käsekuchen yaparım yıllardır. Hiç böyle yapmadım. Denicem .
Merhaba, lutfen bana yardimci olurmusunuz. Allemagnada creme liquide nasil deniyor ?
Merhaba Almanya’da sahne diye geçtiğini biliyorum ama tam yazılışı nasıl bende bilmiyorum 🙂
merhaba
çok lezzetli görünüyor. kelepçeniz kaç cm di?
bilgi verirseniz sevinirim???
Merhaba 26 cm
Taze krema hollandada roomkaas adinda satiliyor,ben onunla yapiyorum
Deneyin gercekten
Merhaba
Bu tarifi denedim, cilek li yaptim ve Cok Guzel oldu
Cikilota yla nasil yapabilirim ? Bi fikriniz veya onerebileceginiz bir tarif var mi?
Tesekkurler
Merhaba, bugun pastanizi yapmaya denedim ama cok kotu oldu, créme olarak Saure Sahne kulandim!
Benim anlamadigim Créme liquide allemagnada bulamadim, biri bana yardimci olursa cok sevinirim.
Schlagsahne olacak. Saure sahne kesinlikle olmaz. Agar agar ise agartine, jelatin yerine kullanılıyor
bende fransadayim agar agar hangi magzadan alabilirim lutfen
Merhaba genelde bütün mağazalarda olur ama en çok Leclerc ve Carrefourda bulabilirsiniz.
leclercde buldum sagolun
125 gram tereyagini eritipmi koycaz bisküvilerin icine yoksa oda sicakliginda yumusamismi olacak
Merhaba. Bu tarife jelatin kullanirsak 2 gr mi olmali? Krema herhangi bir krema olabilir mi yani ozellikle marka olmayan? Ve bu framboaz sosunu taze framboazdan yaparsak yine ayni sekilde mi olur tarif?
Merhaba Safiye hanım benim size bir sorum olacak ağar agar dediğiniz jelatin sanırım peki bu jelatin neyle üretiliyor söyleyebilirmisiniz lütven ve bu arada tarifleriniz ve sunumlarınıza bayılıyorum
Merhaba agar agar yosundan yapılan bir çeşit jelatindir 🙂