Sütlü tatlılar arasinda en cok yaptigim ve kramelize olmus tadini cok sevdigim kazandibinin tarifini sizlere resimli olarak paylasicam.yapimi cok kolay ve herkesin evinde olan malzemelerle yapilabilecek bir tarif.ama dikkat edilmesi gereken kazandibi soğukken servis yapilan bir sutlu tatlidir. sicak oldugunda tavaya yapisir dibi kalkmaz.goruntu olarak pekte hosunuza gitmeyebilir simdi gelelim kazandibinin tarifine
Kazandibi için Malzemeler
- 1 litre sut (5 su bardagi sut
- 3 corba kasigi tepeleme un
- 1 yumurtanin sarisi
- 1,5 su bardagi seker
- 1 paket vanilin
- tavaya surmek icin
- 3 corba kasigi seker
- 1 tatli kasigi margarin
Hazirlanisi
![kazandibi tarifi](http://www.hayalimdekiyemekler.com/wp-content/uploads/2013/04/hayalimdekiyemekler-049.jpg)
- Süt,şeker,yumurtanin sarisini,vanilini ve unu iyice cirpip alin topaklanma kalmasin kaynayana kadar durmadan karistirin
- Kaynadiktan sonra 5 dakika daha kisik ateste karistirarak kaynatıp ocaktan alın,
- genis bir tavaya once margarini surun sonra 3 corba kasigi toz seker serpin. kaynamis olan kazandibini tavaya alip ocagin ustunde alti kizarana kadar pisirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın,
margarinle seker eridikten sonrami ekliyoruz muhallebiyi yok hemenmi ben hemen ekledim galiba alti kizarmadi :s
soguk tavaya once margarini sonra sekeri serpin ustune hazirladiginiz muhallebiyi dokun yuksek ateste cevirerek pisirin yani sizin yaptiginiz dogru sadece siz yaptiginizda altinin kizarmamasinin tek sebebi sanirim biraz aceleci davranip ocaktan erken almisiniz bir dahaki sefere ince bir spatulayla altini kontrol edip oyle ocaktan alin daha garanti olur 🙂
tesekkurler
tarifi uyguladim,koku yanik guzel kazandibi kokusu olarak yayiliyor. aksama bakacagim, gercekten merak ediyorum bir butun halinde ve en alt kizarmis tarafiyla cikip cikmayacagini. sonucu da yazarim insallah. kolay gelsin 🙂
Yorumunuz icin tesekkurler Zeynep hanim sonucunu bldirirseniz sevinirim
tarifi yeni gördüm ve uyguladım yapılışı çok basit ve mükemmel bir lezzet herkese tavsiye ederim ayrıca bu güzel tarif için teşşekkürler .
Cevire cevire derken ??
Çevirmekten kastım tava ocağın üstündeyken sürekli aynı yerde olmasın bazen biraz ileri biraz geri her tarafı ateşte pişsin demek 🙂
tavayla mı dolaba koyacağız o şekılde donduktan sonra mı ters evirip servis edeceğiz ?
evet tavayla buzdolabına koyucaz ama dikkat derindondurucuya değil sadece buzdolabının alt kısmında soğumasını beklicez
Damla sakizi koysak icine olurmu acaba
Evet olur
Damla sakızlı güzel oluyo tavsiye ederim .elinize sağlık Safiye hanım tüm tarifleriniz gibi çok güzel ve açıklayıcı.
tavadan çıkarken dağılıyormu acaba
dibi iyi kızardıysa ve tam soğuduysa dağılma olmaz 🙂
Video çekimini paylaşmanız mümkün mü
Tepeleme un olmasa herhangi pasta unu olsa olmaz mi
Tepeleme un markası değildir kaşığın çok fazla dolu olmasına tepeleme denir ve evet herhangi bir marka un kullanılabilir.
Bugun denedim cok guzel oldu .. Hem cok basit hemde cok lezzetli Esim cok beyendi .. herkese tavsiye ederim ..
Afiyet bal şifa olsun beğendiğinize çok sevindim:)
Ates kisik mi olcak yada yüksek atestemi kizarcak kazandibimiz?
evet yüksek ateşte olması gerekir:)
Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık mutlaka deneyeceğim
Margarin yerine tereyağı kullansak olur mu
Evet çok güzel olur 🙂
Feysbukta kaydedilenler bölümü sırf sizin tarifleriniz 🙂 çok tesekkürler tarifleriniz için
🙂
Bende yaptim.cok güzel oldu.tavsiye ederim
bende yaptin cocuklarim beyendiler cok tesekur ederim
Gayet güzel bir tarif olmuş. Biraz daha sık tarif eklerseniz sevinirim.
Yapılışı çok kolay ve tadı mükemmel çok teşekkürler
bende yaptım güzel oldu.teşekkürler
Merhaba.Tatlı seven birisi olarak yazıyorum harika tatlı tarifleriniz var hepsi bir birinde güzel ve farklı lezzetler.Emeğinize ellerinize sağlık.Tariflerinizi deniyorum