Kolay Kıymalı Börek Tarifi

Kolay Kıymalı Börek Tarifi

Merhaba Arkadaşlar

Sitemizi sil baştan yeniden kurduğumuza göre artık Youtubedeki yeni Tariflerimizi burayada eklemeye başlayalım değilmi 🙂 Bugün sizlere çok kolay vede çok Lezzetli bir Börek Tarifi vericem.Umarım sizlerde Tarifimizi yapınca çok beğenirsiniz.

Malzemeler :

  • 5 tane taze Yufka
  • 250 gr Kıyma
  • Yarım çay bardağı Su
  • 1.5 yemek kaşığı Tereyağı
  • 1 yemek kaşığı Reyhan
  • 1 çay kaşığı Tuz

Sos için :

      • 4 su bardağı Süt
      • 1 çay bardağı Sıvıyağ
      • 1 tatlı kaşığı Tuz
      • 2 tane Yumurta

YAPILISI :

 

          • Kıymamızı tavamıza koyup üzerine yarım çay bardağı su döküp kavuralım.
          • Kıymanın içine Tereyağı ve diğer malzemeleri katıp kavurmaya devam edelim.
          • Kavrulan Kıymamızı soğumaya bırakalım.
          • Sos için gerekli malzemeleri bir kabın içinde çırpalım.
          • Yağlı kağıt koyulmuş tepsimize yufkamızı ister tüm isterseniz benim gibi parçalayıp serebilirsiniz.
          • Sonra üzerine çırptığımız sosumuzdan döküp sürelim.
          • Üzerine yine yufka yerleştirip yine sos döküp sürelim.
          • Yufkanın yarısı bitene kadar bu şekilde devam edelim.
          • Ortaya geldiğimizde kavrulan iç harcı yufkaların üzerine dökelim ve her tarafına eşit gelicek şekilde dağıtıp düzleyelim.
          • Sonra geri kalan yukalarıda yine serip aralarına sos döküp sürelim.
          • Son yufkamızıda koyduktan sonra geri kalan tüm sosu böreğimizin üzerine dökelim ve yarım saat böreğimizi sosunu çekmesi için bekleyelim.
          • Sosunu çeken Böreğimizi 200 dereceli önceden ısıtılmış fırına verip pişirelim.
          • Pişen Böreği sıcak sıcak dilimleyip Afiyetle tüketebilirsiniz Arkadaşlar

Afiyet Olsun

Hackfleisch Börek mit fertigem Yufka Teig

Zutaten:

          • 5 frische Yufka Teige
          • 250gr Hackfleisch
          • 40ml Wasser
          • 1,5 EL Butter
          • 1 EL getrockneter Basilikum
          • 1/2 TL Salz

Für die Sauce:

          • 800ml Milch
          • 80ml Öl
          • 1 TL Salz
          • 2 Eier

Zubereitung:

                • Das Hackfleisch mit dem Wasser in die Pfanne geben und dünsten.
                • Die Butter dazugeben und weiter dünsten lassen.
                • Zum Schluss mit Salz und getrocknetem Basilikum würzen.
                • Für die Sauce zum Bestreichen der Teige Milch, Öl, Salz und Eier in einer Schüssel zusammenrühren.
                • Ein Blech mit Backpapier auslegen und eine Schicht Yufka auf dem Boden verteilen.
                • Dann großzügig mit der Sauce bestreichen und die nächste Schicht Yufka darauf legen.
                • Wieder mit Sauce bestreichen und genauso fortfahren bis die Hälfte der Teige verbraucht ist.
                • Die vorbereitete Hackfleischfüllung gleichmäßig in der Mitte verteilen und die restlichen Teige darüber Schichten.
                • Jede Lage wieder mit der Sauce bestreichen.
                • Zum Schluss die übrig gebliebene Sauce komplett darüber gießen und zwei Stunden ruhen lassen bis die Sauce eingezogen ist.
                • Im vorgeheizten Backofen bei 200 Grad goldbraun backen.

Guten Appetit!

Resimli Tarifler

 

Resimli Tarifler

Kolay Kıymalı Börek Tarifi
Kolay Kıymalı Börek Tarifi
Kolay Kıymalı Börek Tarifi
Kolay Kıymalı Börek Tarifi
Kolay Kıymalı Börek Tarifi
Kolay Kıymalı Börek Tarifi
Kolay Kıymalı Börek Tarifi
Kolay Kıymalı Börek Tarifi
Kolay Kıymalı Börek Tarifi
Kolay Kıymalı Börek Tarifi
Kolay Kıymalı Börek Tarifi
Kolay Kıymalı Börek Tarifi
Kolay Kıymalı Börek Tarifi
Kolay Kıymalı Börek Tarifi
Kolay Kıymalı Börek Tarifi
Kolay Kıymalı Börek Tarifi
Kolay Kıymalı Börek Tarifi
Kolay Kıymalı Börek Tarifi
Kolay Kıymalı Börek Tarifi
Kolay Kıymalı Börek Tarifi