Köri Soslu Tavuk – Körili Tavuk – Köri Soslu Tavuk Sote

Köri Soslu Tavuk – Körili Tavuk – Köri Soslu Tavuk Sote

 

Merhaba Arkadaşlar

Bugün sizlere güzel bir Ana Yemek Tarifim var 🙂 Tavuğun yanına öyle güzel yakışıyorki bu yemek inanın yapınca ne demek istediğimi anlayacaksınız.Köri yani Curry Baharatını sevenler zaten bu Tarifimize bayılıcak 🙂 Dışarda Korili Tavuk mutlaka yemişsinizdir.İşte bu Yemeğimiz o dışarda yediklerinizden daha lezzetli oluyor.Okadar garantili bir Tarifimdir.Çok eski bir Tarifimdir ve Türkiyede tekrar yapıp fotoları yenileyip Videosunu bile çektim 🙂

Malzemeler:

  • 1 kg tavuk göğsü veya eti
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 tane kuru soğan
  • 3 dış rendelenmiş sarımsak
  • 2 paket krema 200 ml olanından ( Schlağsahne )
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 Yemek kaşığı Un
  • 1 yemek kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı Tuz

Yapılışı :

  • Tavamıza kuşbaşı doğranmış Tavuk etini alıp suyunu salıp tekrardan çekene kadar kavuralım.
  • Kavrulan tavuğun içine sıvıyağımızı ekleyip kavurma işlemine devam edelim.
  • Sonrasında içine küp küp doğranmış soğan ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Ayrı bir kapta krema ve diğer geriye kalan tüm malzemeyi birleştirip çırpalım.
  • Körili sosumuzu kavrulan tavuğun içine yavaşça döküp karıştıralım.
  • Yemeğimizi sosu ile birlikte kısık ocakta sosunu biraz çekene kadar pişirielim.
  • Sonrasında sıcak sıcak servis tabaklarımıza aktarıp pilavın yanında Afiyetle Tüketelim.

Afiyet Olsun