Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Hayırlı Günler Arkadaşlar

Bugün size mis gibi mantar Çorbasının Tarifini vermek istiyorum. Hergün değişik Çorbalar pişirmek isterizya hani, işte o yüzden Çorba Tariflerine ağırlık vermeye karar verdim :)) Zaten Ramazanda okadar Ana yemek ve Çorba tarifi biriktirdimki.Onları sırasıyla sitemizde paylaşıcam 🙂 Çorbamızı çok ama çok beğeniceksiniz emin olun.Yapıncada yorum yazarsanız çok sevinirim 🙂

Malzemeler :

  • 200 İnce doğranmış Kahverengi Mantar
  • 1 tane rendelenmiş Kuru Soğan
  • 5-6 Su badağı Kaynamış Su
  • 200 gr Krema
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
  • 1.5 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 tane Kesme Şeker
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı Tuz

Yapılışı :

  • Tenceremizin içine sıvıyağ ile rendelenmiş soğanları döküp kavuralım.
  • Sonra üzerine dilimlenmiş Kahverengi Mantarları katıp kavurmaya devam edelim.
  • Mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  • Kavrulan Mantarların içine 5 veya 6 su bardağı kaynamış su ilave ederek çorbamızı kaynamaya bırakalım.
  • Ayrı bir tencereye tereyağını ve unu döküp iyice kavuralım.
  • Kavrulan unun içine Kremamızı dökelim ve tahta kaşıkla kavurmaya devam edelim.
  • Sonra Mantarlı Çorbamızın suyundan unlu karışıma biraz döküp çırpalım.
  • Bu unlu karışımı tekrardan Mantarlı çorbamızın içine dökelim ve çırpmaya devam edelim.
  • Son olarak yemeğimizin içine kesme şeker,tuz ve karabiberi döküp karıştıralım.
  • Çorbamızı 15 dakika kısık ayarda demlenmeye bıraklım ve sonra sıcak sıcak servis edip afiyetle tüketelim 🙂

Afiyet Olsun

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

leylaileyemeksaatimantar-corbasi10-00210

 

leylaileyemeksaatimantar-corbasi-00910

leylaileyemeksaatimantar-corbasi8-00110

leylaileyemeksaatimantar-corbasi7-00210

leylaileyemeksaatimantar-corbasi5-00410

leylaileyemeksaatimantar-corbasi6-00310

leylaileyemeksaatimantar-corbasi4-00510

leylaileyemeksaatimantar-corbasi3-00610

leylaileyemeksaatimantar-corbasi2-00710

leylaileyemeksaatimantar-corbasi1-00810

 

Champignon Cremesuppe

Zutaten:

  • 200gr braune Champignons (in feine Scheiben geschnitten)
  • 1 gehackte Zwiebel
  • 200gr Schlagsahne
  • 3 EL Mehl
  • 3 EL Öl
  • 1,5 EL Butter
  • 1 Stück Würfelzucker
  • 1/2 TL Pfeffer
  • 1 TL Salz

Zubereitung:

  • Die Zwiebeln mit dem Öl in einen Topf geben und andünsten.
  • Die gereinigten, in Scheiben geschnittenen Champignons dazu geben und unter Rühren weiter andünsten.
  • Dann mit 1l- 1,2l ablöschen und köcheln lassen.
  • In einem anderen Topf eine Mehlschwitze herstellen.
  • Dafür die Butter und das Mehl solange anschwitzen bis der Mehlgeschmack vergeht.
  • Mit der Sahne ablöschen und unter Rühren weiter schwitzen lassen, bis ein Brei entsteht der sich vom Topfboden löst.
  • Einen Teil der Champignonsuppe zur Mehlschwitze geben und gründlich umrühren bis sich alles gut miteinander verbunden hat.
  • Zurück in den Topf mit der Suppe gießen und aufkochen.
  • Zum Schluss die Gewürze hinzufügen und nochmals 5-10 Minuten bei niedriger Hitze köcheln lassen.

 

Guten Appetit!