Fransızlara özgü tariflerden biri daha Pain aux Raisins ( Kremalı ve Kuru Üzümlü Milföy ) her zaman her yerde satılır hafif ve güzel bir tarifdir bakalım bu Fransız tarifini beğenecekmisiniz 🙂
Pain aux Raisins ( Kremalı ve Kuru Üzümlü Milföy için Malzemeler
- 8 adet milföy
Kreması için
- bir su bardağı süt bir çorba kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- yarım çay bardağı kadar toz şeker
- bir çorba kaşığı margarin
- arası için 1 çay bardağı kuru üzüm
Üzeri için
- 1 yumurtanın sarısı
Pain aux Raisins nasıl yapılır
- Kreması için süt ve şekeri kaynatın başka bir kapta yumurtayı ve nişastayı çırpın ve kaynayan sütü karıştırarak nişastali karışımı yavaş yavaş ilave edin krema kaynamaya başladıktan sonra üzerine şekerli vanilini ve margarini ilave edip karıştırın bir kaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve ılımasını bekleyin
- Milföylerin resimdeki gibi önce biraz un serpin kenarları 1 santim üst üste gelecek şekilde koyup biraz un serpin ve merdaneyle biraz daha büyütün arasına kremanın hepsini döküp yayın üzerine kuru üzümleri serpin ve rulo yapın ve keskin bir bıçakla bir parmak kalınlığında kesin yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin
- elinizle üstten hafif bastırarak katlarını biraz belirgin yapın üzerine yumurtanın sarısını sürüp 180 derece fırında pişirip
Servis yapın
üzüm yerine çikolata kullansak olmazmı
evet olur 🙂
Bence daha iyi olur gibi
Safiye hn sizi görmeyi cok isterdim..rresminizi falan :))
Sürme çikolatalı ekmek tarifinizi uyguladım,harika oldu.Resim göndermeyi beceremedim.
afiyet olsun canım istersen facebook sayfamda yoruma ekliyebilirsin görmüş oluruz 🙂
Tarifi denedim, guzel oldular, paylasim için tesekkur ederim 🙂
Tarifi denedim kuru üzülme ilave olarak yaban mersinli yaptım mükemmel oldu.teşekkürler
Afiyet Olsun 🙂
Merhablar
Tarifi yaptım, çok güzel oldu ama sorun Milföy hamurunda. Sanırım tuzlu geldibana (Superfresh) başka markalarla denemeli miyim yoksa hepsi mi aynı?
Görüntü şahane, tadı da, uyumu da ama dediğim gibi hamur tuzlu.
Denemey devam edicem . Teşekkrüler.