Kruvasan Tarifi – Croissant Rezept

Kruvasan Tarifi – Croissant Rezept


Hayırlı Akşamlar Dostlar.Sizlere seneler önce bulduğum ve o gün bu gün olmuş yaptığım bir tarifi daha detaylı vede kaliteli resimler ile paylaşmak istiyorum.Bu tarifimizi videoluda yaptık inşaallah beğenirsiniz.Yapınca yorumlarınızı bekliyorum.


Malzemeler :

  • 1 litre ılık süt
  •  1 tane yaş maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  •  1 çay bardağı şeker
  •  1 yemek kaşığı tuz
  • 2 kilo un

Hamurun üzerine sürmek için :

  • 125 gr tereyağı
  •  3 yemek kaşığı sıvıyağ

Üzerine sürmek için :

  • 4 tane yumurta Sarısı

Yapılışı :

İlk önce sütümüzü hafiften ısıtalım.Hamur malzemelerinden un hariç diğer tüm malzemeyi sütte dahil kabımıza alıp elimizle bir güzel karıştıralım.Sonra unuda ilave edip yumuşacık bir hamur yoguralım.Hamurumuzu bir saat kadar mayalanmaya bırakalım.Ben hamuru sade yaptım sizler içine peynir veya çikolatada koyabilirsiniz Arkadaşlar.Mayalanmış hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım ve yine yarım saat kadar dinlendirelim.Sonra tenceremize sıvıyağ ve tereyağını koyup eritelim ve sogutalım.üç tane bezemizi tek tek alıp elimizle açalım ve üzerine erittigimiz yağdan sürüp üzerine ikinci bezeyi açıp koyalım.Sonra yine yağ sürüp ve son olan üçüncü bezemizi açıp koyalım.Yani üç beze üst üste aralarına yağ sürülüp konmalı.Ve bu şekilde tüm bezeleri üçer üçer yapıp üst üste aralarına yağ sürerek koyalım ve yine yarım saat kadar dinlendirelim.Son olarak dinlenmiş üçer şekildeki bezemizi , bakın burda açık açık yazıyorum Arkadaşlar.Sonra çok soru geliyor bezeleri tek tekmi alacağız yoksa üçlü sekildemi diye.Bezeleri üçlü şekilde alıyoruz ve üst üste olan üçlü bezeleri elimizle büyük bir yufka şeklinde inceltiyoruz.tabi yufka gibi ince olmayacak.Sonra açtığımız yufka şeklindeki hamurumuzu pizza dilimler gibi sekiz parçaya kesiyoruz.Her bir parçasını alıp geniş yerinden dar yerine doğru rulo yaparak sarıp tepsimize diziyoruz.Diğer tüm parcalarıda bu şekilde yapıp bitirelim.Ve yine yarım saat kadar dinlendirelim Dostlar.Poğaça hamuru ne kadar dinlenirse okadar güzel kabarır fırında.Dinlenen kruvasanlarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp 200 dereceli fırına verip üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.Sonrada çıkarıp soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.Videolu daha net anlayacaksınız inşsaallah

Afiyet Olsun

Kruvasan Tarifi – Croissant Rezept

 

Resimler

leylaileyemeksaatikuruvasan-tarifi12

leylaileyemeksaatikuruvasan-tarifi13

leylaileyemeksaatikuruvasan-tarifi14

leylaileyemeksaatikuruvasan-tarifi15

leylaileyemeksaatikuruvasan-tarifi16

leylaileyemeksaatikuruvasan-tarifi11

leylaileyemeksaatikuruvasan-tarifi3

leylaileyemeksaatikuruvasan-tarifi1

leylaileyemeksaatikuruvasan-tarifi

 

Croissant

Zutaten:

  • 1l lauwarme Milch
  • 1 Würfel frische Hefe
  • 200ml Öl
  • 80gr Zucker
  • 1 Essl. Salz
  • 2kg Mehl
  • 125gr Butter
  • 3 Essl. Öl
  • 4 Eigelb zum Bestreichen

Zubereitung:

  • Die Zutaten für den Teig bis auf das Mehl in eine Rührschüssel geben und zusammenrühren.
  • Dann nach und nach das Mehl dazugeben und zu einem weichen Teig kneten.
  • Die Butter zusammen mit dem Öl in einem Topf schmelzen.
  • Wenn der Teig aufgegangen ist mandarinengroße Kugeln daraus formen.
  • Jeweils drei Teigkugeln ausrollen, mit der zerlassenen Butter bestreichen und aufeinander legen.
  • Dann die drei aufeinander gestapelten Teige nochmals mit den Händen oder einem Nudelholz ausrollen.
  • Den ausgerollten Teig mit Hilfe eines Pizzamessers in 8 Pizzastücke schneiden und jedes Stück von der breiten Seite angefangen zusammenrollen.
  • Nachdem die Croissants etwas geruht haben mit Eigelb bestreichen und bei 200 Grad goldbraun backen.

Guten Appetit!