Küçük Kapalı Pizza

Kapalı Küçük Pizacıkları burdan izlyebilirsiniz 🙂

hamur kızartması sucuklu hamur kıartması sucuklu hamur kızartması

 

Bu Tarif varya acayip lezzetli ve kolay 🙂 hamurun ölçüsü fazla kalabalık olmayan aileler için çok olabilir fazla hamuru dolaba kaldırın bir kaç gün buzdolabında hiç bozulmadan kalabiliyor istediğiniz zaman çıkarın ister kahvaltıya ister misafire hemen yapın.Hafta sonu Kahvaltısına çok yakışacak bu yüzden evde misafirlerim olduğu halde hemen sizinle paylaşmak istedim kesinlikle deneyin pişman olmayacaksınız Şimdi buyrun Küçük Kapalı Pizza Nasıl yapılır bir göz gezdirin.

Küçük Kapalı Pizza için Malzemeler 

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çorba kaşığı tuz  ( çok dolu olmasın.)
  • 1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
  • 1 adet yumurta
  • Alabildiği kadar un

İç malzemesi için 

  • Yarım kangal sucuk
  • Biraz kaşar peyniri
  • 4 adet orta boy domates

Kızartmak için

  • Bol sıvıyağ

Kapalı Kızartma Pizzacıklar Nasıl Yapılır 

  • Pizza hamuru için olan malzemeleri un haric bir kaba alın karıştırın ve unu yavaş  yavaş ilave edip kulak memesi yumuşaklığında  bir hamur yapın,hamuru tezgahın üzerinde de  iyice yoğurun hamur kıvamını bulunca hamuru kabına koyun üstünü  streç folyo ile  kapatın, kalın bir bezle  örtün 1,5 veya 2  saat  dinlendirin.( isterseniz 1 gece önceden yapıp buzdolabındada saklayabilirsiniz )
  • Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın  bir tane bezeyi  hafif unlayarak merdaneyle yarım cm kalındığında açın üzerine aralıklı olarak önce dilimlenmiş domates üzerine sucuk ve en son kaşar dilimini koyun diğer  bezelerden birinide yarım cm  kalınlığında açın hazırlamış olduğunuz hamurun üzerine kapatın bardakla kesin bol kızgın yağda orta ateşte kızartın fala yağı çeksin diye peçetenin üzerine alın ve servis yapın.
  • Afiyet Olsun.

kapalı pizza

kızartma pizza

 

kolay pizzacıklar