Küçük Somunlar,Sandviç Ekmekleri

küçük ekmekler

ekmek tarifi kahvaltılık tarifler

Uzun zamandır yapmak istediğim bu minik somun ekmekleri en sonunda yaptım acayip güzel oluyorlar sizede tavsiye ederim özellikle hafta sonu kahvaltısına çok yakışıyor 🙂

Küçük Somunlar,Sandviç Ekmekleri için Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta ( 1 tanesinin  akı ayrılacak )
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz ( çok dolu olmasın )
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Alabildiği kadar un ( ben 5 su bardağı un kullandım )

Üzeri için

  • Yukarda yazılan 1 yumurtanın akı
  • 2 tatlı kaşığı su
  • 1 fiske tuz

Küçük Somunlar,Sandviç Ekmekleri Nasıl Yapılır 

  • Hamuru için süt,sıvıyağ, 1 yumurtanın beyazı hariç yumurtaları ,toz şeker,tuz, mayayı iyice karıştırın ununu azar azar ekleyin kulak memesi yumuşaklığında yumuşak bir hamur yapın, sıcak tutacak kalın bir bez örtüp  1 saat kadar dinlendirin
  • Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın uzunlamasına şekil verin,
  • Aralıklı olarak  yağlanmış  veya  yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve tepside 1 saat dinlendirin
  • Üzerine yumurtanın akını 2 tatlı kaşığı su ve bir fiske tuzla çırpıp küçük ekmeklerin üzerine sürün 200 derece fırında  üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.Servis yapın.
  • Afiyet Olsun

küçük somunlar

sandviç ekmekleri