Kula göveci tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 2 kilogram kemikli kuzu eti
  • 500 gram domates
  • 250 gram yeşil biber
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Kula göveci tarifi Nasıl yapılır?

Etleri düdüklü tencerede 45 dakika haşlayın.

Ardından parçalayıp güveçlere bölüştürün.

Domatesleri ve biberleri doğrayıp domateslerin üzerine ekleyin.

Tuzunu da ilave edip karıştırın.

Etin haşlama suyundan azar azar güveçlere ekleyin.

Her birinin üzerine 1 çay kaşığı tereyağı ilave edin.

Güveçleri 180 derecede ısıttığınız fırına verin.

30 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Yanına pilav ve cacık ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun…