Külbastı salatası tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet külbastı şeklinde hazırlanmış et
  • 1 demet marul veya kıvırcık veya 1 adet atom salata
  • Varsa 1 su bardağı dolusu soya filizi

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı acısız hardal
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı ayçiçeği ya da zeytinyağı
  • Yarım su bardağı ılık su ya da ılık tavuk suyu

Külbastı salatası tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir salata kasesinin içine elinizle iri iri parçaladığınız yeşillikleri yerleştirin. Soya filizlerini de çiğden sadece yıkayarak yeşilliklerin üzerine serpiştirin.

Külbastı etlerinizi ızgarada ya da yağsız tavada 8-10 dakika kadar arkalı önlü kızartın. Soğutup, bir kesme tahtasının üzerine koyduğunuz etleri parmak kalınlığında yani julyen doğrayın ve salatanın üzerine sıra sıra, düzgünce yerleştirin.

Sosu için bir kasenin içine hardal, mayonez, sirke, limon suyu, tuz ve karabiberi koyup, çatalla iyice çırpın. Sonra da üzerine azar azar sıvı yağ ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ardından ılık su ya da tavuk suyunu ekleyip, yine çırpın.

Hazırladığınız sosu etlerin üzerinde salataya gezdirin. Bu miktardaki sos iki kez kullanabilirsiniz.