Künefe Tarifi – Türkisches Engelshaardessert mit Mozzarella

Künefe Tarifi

Merhaba Arkadaşlar

Bugün sizlere lezzetlimi lezzetli mis gibi bir Şerbetli Tatlı Tarifi vermek istiyorum 🙂 Dışarda satılan Künefeyi evimizdede yapmamız mümkün tabikide.Bu sefer Künefe tepsisini aldım ve onunla yaptım 🙂 Ramazanda bence bu Tarifimiz çok tutucak.Aniden gelen Misafirler için bile harika oluyor.Sıcak sıcak yendiği için beklemeyede gerek kalmıyor valla 🙂 Haydin bu güzelim Tarifimizin Malzemelerine geçelim 🙂

Malzemeler :

  • 400 gr Taze Kadayıf
  • 200 gr Tereyağı
  • 250 gr Civil Peynir ( Mozarella )

Şerbeti için :

  • 2 su bardağı Şeker
  • 2 su bardağı Su
  • Bir kaç damla limon Suyu

Süslemek için :

  • Antep Fıstığı

Yapılışı :

  • Tereyağımızı eritelim.
  • Erittiğimiz tereyağından fırça yardımı ile künefe tabağımıza cok az sürelim.
  • Tabağın üzerine çok az Pudra şekeri serpiştirelimki daha karamelize olsun Künefemiz.
  • Kadayıfı parça pinçik edip erittiğimiz tereyağını kadayıfın üzerine döküp iyice karıştırarak birbirine özleştirelim.
  • Yağlı kadayıfın yarısını tepsimize koyup düzleyip elimizle bastıralım.
  • Sonrasında ortasine ince dilimlenmiş civil Peyniri yerleştirelim.
  • Geri kalan yağlı kadayıfı üzerine dağıtıp yine elimizle iyice bastıralım.
  • Künefemizi pişmesi icin 250 dereceli fırına gönderelim.
  • Şerbet için gerekli tüm malzemeleri tenceremize koyup 10-15 dakika kaynatalım.
  • Üzeri kızaran künefeyi fırından çıkarıp ters düz yapalım ve yine fırına yollayalım.
  • Üzeri tam anlamıyla kızaran künefemizi fırından çıkarıp üzerine sıcak şerbeti dökelim ve Antep fıstığı ile süsleyip Servis yapalım 🙂

Afiyet Olsun

 

Türkisches Engelshaardessert mit Mozzarella

Zutaten:

  • 400 gr frischer Kadayif (Engelshaar/Teigfäden)
  • 200 gr Butter
  • 250 gr Mozzarella

Für den Sirup:

  • 400 ml Wasser
  • 400 gr Zucker
  • Einpaar Tropfen Zitronensaft
  • Ausserdem gemahlene Pistazien zum verzieren

Zubereitung:

  • Die Teigfäden mit einer Schere klein schneiden oder mit den Händen auseinander zupfen.
  • Dann die Butter in einem Topf schmelzen.
  • Das Künefe Blech mit der zerlassenen Butter bestreichen und etwas Puderzucker darüber streuen.
  • Die restliche Butter zu den Teigfäden geben und gründlich mit den Händen vermengen.
  • Den Mozzarella in Scheiben schneiden.
  • Die Hälfte der Teigfäden gleichmäßig auf dem Blech verteilen und mit den Händen flach drücken.
  • Mozzarella darüber verteilen und die restlichen Teigfäden darauf legen und wieder flach drücken.
  • Für den Sirup Zucker, Wasser und Zitronensaft in einen Topf geben und 15 Minuten aufkochen.
  • Der Sirup darf nicht kalt werden.
  • Künefe bei 250 Grad goldbraun backen.
  • Aus dem Ofen nehmen und vorsichtig umdrehen.
  • Zurück im Ofen nochmals von der anderen Seite anbräunen lassen.
  • Sobald das Künefe aus dem Ofen kommt mit dem Sirup begießen.
  • Dessert und Sirup müssen beide heiß sein.
  • Zum Schluss mit gemahlenen Pistazien verzieren.

Guten Appetit!