Künefe Tarifi
Merhaba Arkadaşlar
Bugün sizlere lezzetlimi lezzetli mis gibi bir Şerbetli Tatlı Tarifi vermek istiyorum 🙂 Dışarda satılan Künefeyi evimizdede yapmamız mümkün tabikide.Bu sefer Künefe tepsisini aldım ve onunla yaptım 🙂 Ramazanda bence bu Tarifimiz çok tutucak.Aniden gelen Misafirler için bile harika oluyor.Sıcak sıcak yendiği için beklemeyede gerek kalmıyor valla 🙂 Haydin bu güzelim Tarifimizin Malzemelerine geçelim 🙂
Malzemeler :
- 400 gr Taze Kadayıf
- 200 gr Tereyağı
- 250 gr Civil Peynir ( Mozarella )
Şerbeti için :
- 2 su bardağı Şeker
- 2 su bardağı Su
- Bir kaç damla limon Suyu
Süslemek için :
- Antep Fıstığı
Yapılışı :
- Tereyağımızı eritelim.
- Erittiğimiz tereyağından fırça yardımı ile künefe tabağımıza cok az sürelim.
- Tabağın üzerine çok az Pudra şekeri serpiştirelimki daha karamelize olsun Künefemiz.
- Kadayıfı parça pinçik edip erittiğimiz tereyağını kadayıfın üzerine döküp iyice karıştırarak birbirine özleştirelim.
- Yağlı kadayıfın yarısını tepsimize koyup düzleyip elimizle bastıralım.
- Sonrasında ortasine ince dilimlenmiş civil Peyniri yerleştirelim.
- Geri kalan yağlı kadayıfı üzerine dağıtıp yine elimizle iyice bastıralım.
- Künefemizi pişmesi icin 250 dereceli fırına gönderelim.
- Şerbet için gerekli tüm malzemeleri tenceremize koyup 10-15 dakika kaynatalım.
- Üzeri kızaran künefeyi fırından çıkarıp ters düz yapalım ve yine fırına yollayalım.
- Üzeri tam anlamıyla kızaran künefemizi fırından çıkarıp üzerine sıcak şerbeti dökelim ve Antep fıstığı ile süsleyip Servis yapalım 🙂
Afiyet Olsun
Türkisches Engelshaardessert mit Mozzarella
Zutaten:
- 400 gr frischer Kadayif (Engelshaar/Teigfäden)
- 200 gr Butter
- 250 gr Mozzarella
Für den Sirup:
- 400 ml Wasser
- 400 gr Zucker
- Einpaar Tropfen Zitronensaft
- Ausserdem gemahlene Pistazien zum verzieren
Zubereitung:
- Die Teigfäden mit einer Schere klein schneiden oder mit den Händen auseinander zupfen.
- Dann die Butter in einem Topf schmelzen.
- Das Künefe Blech mit der zerlassenen Butter bestreichen und etwas Puderzucker darüber streuen.
- Die restliche Butter zu den Teigfäden geben und gründlich mit den Händen vermengen.
- Den Mozzarella in Scheiben schneiden.
- Die Hälfte der Teigfäden gleichmäßig auf dem Blech verteilen und mit den Händen flach drücken.
- Mozzarella darüber verteilen und die restlichen Teigfäden darauf legen und wieder flach drücken.
- Für den Sirup Zucker, Wasser und Zitronensaft in einen Topf geben und 15 Minuten aufkochen.
- Der Sirup darf nicht kalt werden.
- Künefe bei 250 Grad goldbraun backen.
- Aus dem Ofen nehmen und vorsichtig umdrehen.
- Zurück im Ofen nochmals von der anderen Seite anbräunen lassen.
- Sobald das Künefe aus dem Ofen kommt mit dem Sirup begießen.
- Dessert und Sirup müssen beide heiß sein.
- Zum Schluss mit gemahlenen Pistazien verzieren.
Guten Appetit!
Abla ellerine sağlık yaptığın herşey harika görünüyor
Ellerinize saglik
enfesss ?????
Künefe yi yaptım çok güzel oldu teşekkürler leyla abla
En sevdiğim tatlı ellerine sağlık ablacım
Tüm tarifleriniz gibi bu tarifinizde mükemmel olmuş ellerinize sağlık Leyha hanım
Bu tarifi çok beğendim ??