Kürdan tatlısı tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 400 gram tereyağı
  • 2 paket pötibör bisküvi
  • 4 kaşık kakao
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • Ceviz veya fındık
  • Hindistan cevizi

Kürdan tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Bisküvileri mutfak robotunda çekin. Üzerine erittiğiniz tereyağını ekleyin. Sonra sırasıyla sütü, şekeri, kakaoyu ve ceviz ya da fındıkları ilave edin. Yumuşak bir harç elde edin.

Harcınızdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Hindistan cevizine buladığınız bu toplara birer kürdan saplayıp servis tabağına alın. Buzdolabında 1-2 saat donması için beklettikten sonra tatlınız hazırdır.