Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı dövülmüş fındık
- 100 gram tereyağı
- 4 yemek kaşığı süt
İç malzemesi:
- 2 su bardağı kuru kayısı
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı tarçın
Kuru kayısılı pasta tarifi Nasıl yapılır?
Yoğurma kabına un, dövülmüş fındık, tereyağı, süt ve un koyup bir hamur elde edin. Hamuru 30 dakika dinlendirin.
Tencereye ince doğranmış kayısı, rendelenmiş portakal kabuğu ve 1 bardak suyu koyup 15 dakika pişirin. Soğuyunca çatalla ezip tarçın ve üzümü ekleyip karıştırın.
Hamurdan 2 eşit beze yapın. Bir bezeyi yuvarlak kelepçeli kalıba yerleştirip hazırladığınız içi hamurun üstüne yayın. Diğer bezeyi de kenarlarından bastırarak harcın üstüne koyun. Hamurun üstüne 2 yemek kaşığı süt sürüp 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Leave a Reply