Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı et suyu
- 1 kaşık salça
- Tuz
- Sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 kase su eriştesi
- 3 su bardağı eritilmiş kurut
- 1 tutam nane
- Tarhun ya da birkaç dal maydanoz
- 1 su bardağı pişmiş yeşil mercimek
- 2 diş sarımsak
Kurut aşı tarifi Nasıl yapılır?
Soğanı yemeklik doğrayıp bir tencereye aktarın ve yağ ekleyerek kavurun.
Salça, tuz, ve et suyu ilave ederek, bir taşım kaynatın.
Daha sonra erişte, mercimek, nane, tarhun ya da doğranmış maydanoz ilave edin.
Eriştesi pişince kurut ekleyip, bir taşım kaynatarak ocaktan alın.
Servis yapılacağı zaman dövülmüş sarımsak ekleyin.
Leave a Reply