Yapımı için malzemeler
- 500 gram iri doğranmış kuzu eti
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet patates
- 4 adet yeşil biber
- 7-8 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Kuzu yahni tarifi Nasıl yapılır?
Zeytinyağını tencerede kızdırın.
Kuşbaşı etleri ilave edin ve suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun.
Bu esnada sarımsakları ezin, soğanları doğrayın.
Patatesleri kuşbaşı, biberleri ise halka halka doğrayın.
Etler kavrulunca sarımsak, soğan, biber ve patatesi ilave edin.
Salçayı ve suyunu da ekleyip orta ateşte 40 dakika kadar pişirin.
Pişmesine yakın tuzunu ve baharatlarını da ilave edip ocaktan alın.
Soğutmadan servis edin, afiyet olsun…
Leave a Reply