Lahmacun Tarifi için Tıklayın.http://www.hayalimdekiyemekler.com/cay-saati-tarifleri/lahmacun-tarifilahmacun-nasil-yapilir/
18 adet orta boy lahmacun icin
Malzemeler
1 kilo un
2 su bardağı ılık su
1,5 su bardağı ılık süt ( süt daha yumuşak olması için kullanılır veya su )
1 corba kasigi tuz
1 paket instant maya
Ic harci icin
500 gr kıyma ( isteğe göre az yada çok olabilir )
3 adet soğan
1 adet kırmızı biber( olmasada olur)
1 adet yeşil biber (olmasada olur)
4 adet orta boy domates veya 250 gr lik domates konservesi
2 çorba kaşığı domates salcası
1 çorba kaşığı biber salçası ( isteğe göre domates salçasıda olur )
yarim demet maydanoz
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 su bardağı sıvıyağ
ve tuz ( ben 1,5 – 2 tatlı kaşığı kadar kullandım )
Lahmacun Nasıl Yapılır
unu bir kaba alin tuz,mayayi ekleyip karistirin sütü, ilave edin suyu azar azar ilave edin hamurunuz kulak memesi yumusakligina gelene kadar yogurun.hamurunuzu 1 saat sicak tutacak sekilde sarip dinlendirin.
soganlari soyun biberlerin icini cikarin hepsini mutfak robotunda gecirin.Maydanozuda robottan gecirin.mutfak robotu yoksa butun malzemeleri rendeleyin maydanozuda kucuk kucuk dograyin.Kiymayi, tuzu, salcayi,siviyagi,ve baharatlari iyice karistirin
Kabaran hamurdan 18 beze yapın üzerine temiz bir bez örtün
Bezelerinizi unlayarak merdane yardımıyla biraz uzunlamasına buyuk bir salata tabağı kadar açın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yan yana ikişerli olarak yerleştirin üzerine hazırlamış olduğunuz harçtan onceden dolu dolu 1,5 corba kaşığı kadar ilave edip yufkanın her tarafına gelecek şekilde yayın.Önceden ısıtılmış 250 veya 300 derece fırında, Tepsiyi fırının direk tabanına koyun cok kurutmadan pisirelim .ortalama 5 ile 7 dakika arası
Pişen lahmacunları bir düz bir ters gelecek şekilde üst üste koyun resimde görüldüğü gibi ve daha yumuşak olması için geniş bir kaba alın üzerine temiz bir bez örtün lahmacunu biraz kıtır severim derseniz size tavsiyem üst üste koymayın ve yanında bol kopuklu ayran,çoban salata ve limonla servis yapın.
AFIYET OLSUN
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg
harcı yaydıktan sonra bekletmeden mi fırına vermek gerek acaba fırınım mini firin olduğu için tek seferde bir lahmacun pişirebildim o nedenle bi kac tane hazırlayıp piştikçe firina verdim bu süreçte harcın sıvısı hamura zarar vermiş olabilir mi
Bütün tariflerinizi deniyorum hepsi harika ellerinize sağlık …
MÜZIK BOMBO….
NE VAR SU MÜZIKDE
Elerine saglik ablam yağlı kagid olmasa olmazmi
Iftira yapcam Allah rizasi için acil cevab
Denicem
Çok güzel ellerinize sağlık kuru olmaması için 5 dk yeterli mi acaba.
Sıvı yağ ay çiçek yağı mi?? Ve kıyma hangi kıyma dana mi kuzu mu
Ben bu videoyu izlemeden önce yaptimda hamuru pişmedi yağlı kağıt yerine tepsiyi yağladım ondan mı oldu acaba
cok yagg koymadinizmii
Fırın alt üst ayarda mıydı ?
Ben de denedim çok güzel oldu tavsiye ediyorum yapacak olanlara
Ben size cok tesekkur ederim harika bir tarif bir cok tariflere baktim icime sinen bu oldu rabnim senden razı olsun iyiki varsiniz bugun yabacagim ic harcimi yabtim rabbim agiz tatiyla yetirsin
Artik surekli bu tarifi yapar mı Ben birisi girdi gireli ağzıma Dışarıdan ekmek almadım ama bunu gönül rahatlığı ile yiyebilirim tarifleriniz çok güzel Siz böyle güzel tarifler ile geldiğini sürece bize de koşturma yok Çok teşekkür ederim İyi ki varsın
Elerinize sağlık bende iftara yaptım
Çok guzel gozukuyor, yarin mutlaka yapıcam. Tesekkurler tarif icin
Tarifi harfi harfine denedim lahmacunlar sert oldu süt dahada sertleştirdi, çok uzun sürede pişiyor ve hamur bir türlü pişmedi kıymam kurudu. Buradaki olumlu yorumlara bakarak yaptım kimseye tavsiye etmem çok kötü oldu.
Fırının hangi ayarında yaptınız acaba
Bu ölçünün yarısını denesek olurmu
Çok güzel
Böyle lahmacun içi mi olur? Lahmacun iç ana malzemesi kuyruk yağlı çekilmiş kuzu kıyma olması lazım. Tarifte kiymadan çok domates, biber var . Bu tarife, lahmacun değil sebzeli kıymalı pizza diyebilirsiniz. Saygilar
İftara yapıcam canım çekti valla
Ilk defa lahmacun yaptim, sizin tarifi sectim, mukemmel oldu. Cok tesekkur ederim.
18 adet çok bize ya 4 kişiyiz 7 8 adet için nasıl yapmayalıyız malzemeyi
Süt nedir ya.senin yuzunden poğaça hamuru tadında oldu.verdiğin tarife senin ….
salça komasak olmazmi kafama takildi birazdan denicemde
İnstant maya yerine yaş maya kullansak olur mu?
Cok guzel gorunuyor ellerinize saglik.yarin yapmayi deneyecegim.hamurun yumusak olmasi icim süt veya su demissiniz.sut yerine su da koysam yumuşak olur mu? Bi de sut yoksa daha fazla su mu koyacagiz yoksa zaten su yaziyor ya.orasini bilemedim
Yaş maya olmaz mı acaba
Cevap verirseniz şimdi iftara yapmaya çalışıyorum
Yağlı kağıdı kaç defa kullanıyorsunuz
Abla hamuruna maya koymasak olurmu
Tavada deneyebilimiyiz bu tarifi
Bir kere yaptım enfes oldu şimdi tekrar yapıcam bayıldım ❤️❤️
kâğıtı yağlamakmı lazım?
Merhabalar Ocak saci üzerinde pişirsek olur mu ?
Ben yaptım ama nedense kıymalar hamurun ortasında toplandı köfte gibi olmadı yani