Lazanya hamuru tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 yemek kaşığı su
  • Tuz

Lazanya hamuru tarifi Nasıl yapılır?

Unu eleyerek yoğurma kabına alın.

Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları bu havuza kırın.

Tuzu da ilave edip yoğurmaya başlayın.

Hamurun kolay toparlanması için içine 1-2 yemek kaşığı ılık su da ekleyebilirsiniz.

5-6 dakika kadar yoğurduğunuz hamuru üzerini örtüp 30 dakika kadar dinlendirin.

Üzerine un serptiğiniz hamuru merdane yardımıyla yufka kalınlığında açın.

Tepsinize uygun ölçülerde kestiğiniz hamurları kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp kevgir yardımıyla yapışmayacak şekilde geniş bir tabağa alın.

Dilediğiniz sosla birleştirip lazanyanızı pişirebilirsiniz.