Bugün çok uğraşmak istemiyorum diyenlere özel; muzlu saray sarması yapıyoruz. Normalde saray sarması tariflerinde muz çok fazla kullanılmıyor ama bence kullanılmalı. Neden bunu söylediğimi tatlıdan bir çatal aldığınızda anlayacaksınız.
Sararken hiç kırılmayan, dağılmayan ve bu yüzden bizi hiç uğraştırmayan bu nefis tatlımızın yapımında hangi malzemeleri kullanacağımıza gelin öncelikle bir bakalım. Sonrasında hemen tarifimize geçelim. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.
Muzlu saray sarması tarifi malzemeleri
- 1 büyük su bardağı Hindistan cevizi
- 1.5 yemek kaşığı kakao
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 70 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
- Ceviz içi
- 2 adet muz


















Leave a Reply