Limon Glasurlu Elmalı Üzümlü Kek Tarifi

Limon Glasurlu Elmalı Üzümlü Kek Tarifi

Merhaba Arkadaşlar

Bugün sizlere Lezzetine doyum olmayan Elmalı,Üzümlü harika bir Kek Tarifim var 🙂 Üzerine dökülen Glasur ile Lezzeti bir kat daha artan muhteşem bir Tariftir.

Malzemeler :

  • 150 gr Şeker
  • 4 tane Yumurta
  • 2 paket Vanilya
  • 8 yemek kaşığı Süt
  • Bir fiske Tuz
  • 250 gr Tereyağı veya Margarın
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • 400 gr Un

Üzeri için :

  • 2 tane Elma
  • 50 gr Kuş Üzümü

Glasur için :

  • Yarım çay bardağı kaynamış Süt
  • 200 gr Pudra Şekeri
  • Bir kaç Damla Limon Suyu

Yapılışı :

  • Kuru üzümleri yumuşaması için suda bekletelim.
  • Kek için Çırpma kabimizin içine yumurtaları ,şekeri,bir fiske tuzu ve vanilyaları alıp köpürene kadar çırpalım.
  • Sonra içine geri kalan malzemeleri ekleyip çırpma işlemine devam edelim.
  • Kek hamurumuzu yağlanmış kalıbımıza döküp düzleyelim.
  • Üzerine Elma dilimlerini sırası ile hafiften kek hamuruna bastırarak dizelim.
  • Sonra üzümlerin suyunu süzdürüp ,üzümleri kek hamurumuzun üzerine serpiştirelim.
  • Kekimizi 180 dereceli fırında 30 dakika pişirelim.
  • Pişen kekimiz soğuduktan sonra üzerine glasurunu hazırlayalım.Kaynamaya yakın sütün içine pudra şekeri ve bir kac damla limon suyu ekleyip koyu bir kıvam elde edelim ve glasurumuz hazırdır.
  • Glasurumuzu kekimizin üzerine fırça yardımı ile sürelim ve dilimleyip Afiyetle tüketelim.

Afiyet Olsun