Limonata Tarifi – Rezept für selbstgemachte Limonade

Limonata Tarifi – 1 Limon ve 1 Portakal ile 3 Litre Limonata – Rezept für selbstgemachte Limonade

 

 

Merhaba Arkadaşlar

Hazır yaz gelmişken dedimki şöyle buz gibi Limonata Tarifi vereyimde Ramazanda ve Ramazandan sonrada bol bol içelim :)) Sevgili Dostlar eğer Püf noktasina dikkat ederseniz acısız bir Limonata yapmış olursunuz.Bazı arkadaşlar tarifi iyice okumadan hemen uygulamaya başladığı için acımsı bir tad oluyor demiştiler.Bizim Tarifimizde kesinlikle acılık olmuyor 🙂 Haydin buz gibi Limonata Tarifimize geçelim Dostlar 🙂

Malzemeler :

  •  1 tane buzlu Portakal
  • 1 tane buzlu Limon
  • 1 su bardağı Şeker ( 200 gr )
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 3 litre Su

Yapılışı :

  • Buzlukta bir gece bekletilmiş ve hatta kışın benim gibi buzluğa bolca atılıp Yaz ayında değerlendirmek için saklanan Portakal vede Limondan birer tane buzluktan çıkartalım.
  • Ben kışın hem limon hemde Portakalları buzluğa atıp stokladım 🙂
  • Limonatanın acımsı bir tad vermemesi için mutlaka buzlukta donmuş olması gerekli Dostlar.
  • Buzlukta donmuş Portal vede limonu çıkarıp bir iki dakika bekletip sonra dörde keselim.
  • Rondomuzun içine kestiğimiz portakal Lımon ve şekeri katip rondomuzu çalıştıralım.
  • Sonra içine 3 litre suyun birazını ve limon tuzunu ekleyip rondomuzu yine çalıştıralım.
  • Bu şekilde yarım saat dinlendirelim.
  • Daha sonra genişçe bir kasenin içine döküp üzerine 3 litreden geri kalan suyu dökelim ve iyice karıştıralım.
  • Son olarak bu karışımı süzgeçten geçirip sürahiye dolduralım.
  • İçine Nane ve buz atarak afiyetle tüketelim :)))

Afiyet Olsun

 

Rezept für selbstgemachte Limonade – 3 Liter Limonade mit nur einer Zitrone und einer Orange

Zutaten:

 

  • 1 gefrorene Orange
  • 1 gefrorene Zitrone
  • 200 gr Zucker
  • 1 TL Zitronensalz
  • 3 Liter Wasser

Zubereitung:

  • Die gefrorenen Früchte grob zerkleinern und zusammen mit dem Zucker in der Küchenmaschine pürieren.
  • Etwas Wasser und das Zitronensalz dazugeben und nochmals pürieren.
  • Nach dem Pürieren eine halbe Stunde ruhen lassen.
  • Dann in eine Schüssel geben und mit dem restlichen Wasser aufgießen.
  • Anschließend durch ein Sieb streichen und abfüllen.
  • Mit einer Zitronenscheibe und Minze servieren.

Guten Appetıt