Yapımı için malzemeler
- 1 paket spagetti
- 10-12 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Üzerine serpmek için
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
- 1 çay kaşığı karabiber
Limonlu spagetti tarifi Nasıl yapılır?
Büyük ve geniş bir tencerede suyu kaynatın.
Su kaynayınca tuzunu atıp, makarnayı ekleyin.
Makarnayı al dente (az pişmiş) olan kadar yaklaşık 10-12 dakika kadar haşlayın.
Sosu için büyük bir tavada yağları eritip, limon kabuğunu ekleyin, 2 dakika kadar kavurun.
İçine fesleğen ve karabiberi ilave edip, ocağın altını kapatın.
Süzülen makarnayı sosun olduğu tavaya aktarın ve iyice karıştırın.
Sonra da üzerine ince kıyılmış maydanozları serperek servise sunun.
Afiyet olsun…
Leave a Reply