Yapımı için malzemeler
- 1 litre süt
- 2 çay bardağı un
- 2 çay bardağı toz şeker
- 50 gram tereyağı
- 1 kase Hindistan cevizi
Lokum tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Un, şeker ve sütü tencerede bir araya getirin.
Kaynayana kadar çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
Koyulaşan malzemeye tereyağını ekleyin.
Yeniden 10 dakika kadar çırptığınız tatlıyı ıslattığınız cam fırın kabına dökün.
Ilınan tatlıyı buzdolabında en az 4 saat, mümkünse bir gece dinlendirin.
Tatlıları parçalamadan bıçak yardımıyla içinde Hindistan cevizi bulunan geniş bir kaba çıkarın.
Bıçağınızı her seferinde ıslatarak lokumları dilimleyip güzelce Hindistan cevizine bulayın.
Servis tabağına dizdiğiniz lokumları dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
Afiyet olsun…
Leave a Reply