Macaron Tarifi
Malzemeler :
- 125 gr badem tozu
- 125 gr pudra şekeri
- 3 yumurta beyazı
- 60 gr toz şeker
- gıda boyası
İçi için :
- 100 gr bitter çikolata
- bir çay bardağı sıvı krema
- bir yemek kaşığı tere yağı
Yapılışı :
Arkadaşlar ilk önce badem ve pudra şekerini ben elekten geçiriyorum.sonra yumurtaların beyazlarını tam iki dakika kar beyazı olana dek çırpıyorum.yumurtalar kar beyazı haline gelince şeker tozunu beş defada döküp her dökmede iki dakika çırpıyorum.yani toplam on dakika daha çırpıyorum.sonra içine gıda boyası katıyorum ve yine çırpıyorum mikserle.
sonra bu karışıma pudra şekeri ile karıştırdığım badem tozlarını yavaş yavaş ekleyip spatula kaşığı ile yavaşaca karıştırioyprumki yumurtaların köpüğü sönmesin.bu işlemi badem ve pudra şekeri karşımı bitene kadar devam ediyorum.güzelce karıştırdığımız bu karışımı sıkma torbasına alıp daire şeklinde tepsilere aralıklı sıkıyoruz.
püf noktası tepsideki macaronları tepsiyle birlikte defalarca yere vurmak.içindeki baloncuklar kaybolucak ve yüzeyi pruzsuz olucak özaman.sonra tepsideki macaronlarımızı bir saat yüzeyi kuruması için bekletiyoruz.elinizle dokunun,eğer elinize yapışmıyorsa tamamdır demektir.
yüzeyi kurumuş macaronları önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında tam 10 dakika pişirelim.
pişen macaronlarımızı spoğumaya bırakıp sosumuzu hazırlayalım.
sıvı kremammızı ocağa alıp kaynatalım.sonr aiçine çikolatalarımızı küçük parçacıklara ayırıp tere yağı ile birlikte sıvı kremanın içine katıp erimesini ve birbirine karışmasını sağlayalım.kremamız hazır olduğunda soğumasını ve biraz katılaşmasını bekleyelim
katılaşan çikolatamızı macaronlarımızın tek tek içine sürüp sandviç şeklinde kapatalım.
Kesinlikle zor bir tarif değildir.
Afiyet Olsun
Alman marketlerinde gida boyasinin adi ney ? Leyla haim 🙂
lebensmittelfarbe
Teşekür ederim ?
Bu ölçülerle yaklaşık kaç tane macaron çıkıyor?
Kakaolu macaron nasil yapabilirim Leylacim?