MAHLEPLİ AÇMA
Malzemeler
2 su bardak ılık süt
1su bardak sıvıyağ
2 yumurtanın akı içine( sarısı yüzüne )
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket maya aldığı kadar
Arasına
150 gr tereyağı
Yapılışı
Önce tüm sıvıları karıştırın un ve mayayı katın iyice güzel yumuşak bir hamur yapın iyice yoğurun mayalanmaya bırakın mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parça alıp üzerine birer parça tereyağı koyun yuvarlayarak uzatın iki ucunu birbirine bağlayıp şekil verin tepside ılık ortamda mayalanmaya bırakın mayalanan hamurlara yumurta sarısı sürüp fırına verin kızarana kadar pişirin afiyet olsun.
Leave a Reply