Makaron tatlısı tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 75 gram yumurta akı
  • 75 gram toz badem
  • 150 gram pudra şekeri
  • 30 gram normal toz şeker
  • 10 gram şekersiz kakao
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Arzuya göre gıda boyası

Ganaj için:

  • 100 gram sütlü çikolata
  • 100 gram krema

Makaron tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Kremayı sos tenceresine koyup kaynatın.

Kaynayınca içine çikolataları ekleyin. Eriyip pürüzsüz hale gelene kadar kısık ateşte karıştırın.

Kremayı buzdolabına koyup kıvam almasını sağlayın.

Yumurtaların aklarını tuzla birleştirip mikserle düşük hızda çırpmaya başlayın.  

Köpüren yumurtalara şekeri 5 seferde azar azar ilave edin.

Mikseri hızlandırıp beyaz köpük olana kadar çırpın. İçine isterseniz gıda boyası ekleyin.

Bademleri, kakao ve pudra şekerini robottan geçirin. İki seferde yumurtalara ilave edin.

Alttan üste yavaş yavaş karıştırın ve sıkma torbasına doldurun.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip oda sıcaklığında yarım saat kadar kurutun.

Fırını önceden 160 dereceye ayarlayıp tepsiyi fırına verin. 10-15 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkarıp soğuttuğunuz makaronların arasına çikolatalı ganajı sürün.

Bir gün bekletip servis edin. Afiyet olsun…